/

/

mogelijk niet langer belastingvrij in portugal na uw pensioen

Tax
06 februari 2020

door Febe Louage en Stephanie Vanmarcke

Mogelijk niet langer belastingvrij in Portugal na uw pensioen

Gepensioneerde Belgen die naar Portugal verhuizen, moeten binnenkort wellicht een belasting van 10 procent op hun buitenlands pensioen betalen. Vandaag genieten ze nog van het belastingvrij regime. De Socialistische Partij wil daar nu verandering in brengen.

Gepensioneerden mogelijk niet langer belastingvrij in Portugal

Het alom gekende non habitual residency regime werd door Portugal ingevoerd om welstellende buitenlanders aan te trekken. Het NHR-regime houdt in dat nieuwe inwoners van Portugal gedurende 10 jaar niet worden belast op bepaalde buitenlandse inkomsten. Heel wat gepensioneerde bedienden in België maken na hun loopbaan dan ook gretig gebruik van dit regime en vertoeven in het zonnige Portugal.

Binnenkort kan daar echter verandering in komen. De Portugese Socialistische Partij diende namelijk een nieuw wetsvoorstel in. Dat wetsvoorstel implementeert een belasting van 10 procent verschuldigd op buitenlandse pensioenen van nieuwkomers. Of het wetsvoorstel ook effectief wordt goedgekeurd, is nu nog onzeker. Wie vandaag al in Portugal woont, blijft wel de volledige belastingvrijstelling genieten.

Onze specialisten volgen de verdere ontwikkelingen op de voet.

Lees ook: Belastingvrij na uw pensioen? In Portugal kan het!

Deel dit artikel

Febe Louage

Senior Advisor International febe.louage@vdl.be

Stephanie Vanmarcke

Team Manager International stephanie.vanmarcke@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.