International

Vandelanotte regiodesks

Wat in België vanzelfsprekend lijkt, is dat vaak niet in het buitenland. En dus is het belangrijk om je internationale groei goed voor te bereiden. Moet je bijvoorbeeld een bijkomende vennootschap oprichten? Welke sociale verplichtingen gelden er en wat voor verplichtingen heb je tegenover de buitenlandse fiscus?  Omdat elk land haar eigen regels kent, vind je bij Vandelanotte gespecialiseerde regiodesks met advies op maat van jouw onderneming. Dankzij hun uitgebreide kennis in de verschillende regio’s en de samenwerking met lokale partners via The Leading Edge, ben je bij Vandelanotte aan het juiste adres voor al jouw grensoverschrijdende vragen. 

Ondernemen in Frankrijk

Ben je van plan om de Franse grens over te steken of ben je al actief bij onze Franse buren? Of wil je met jouw Franse onderneming graag zakendoen in België? Met Vandelanotte France helpen we je ook over de landsgrenzen heen. Ons team maakt je graag wegwijs in het Franse (of Belgische) boekhoudkundig, fiscaal en (sociaal)juridisch landschap. A bientôt!

Ondernemen in Nederland

Wie vanuit België internationaal wil ondernemen, zoekt al snel de Nederlandse markt op. En vice versa. Maar hoewel we op papier dezelfde taal spreken, gelden er toch een aantal (sociaal)juridische en fiscale verschillen. Die doen we graag uit de doeken. Want in de Belgisch-Nederlandse context zijn we helemaal thuis, net zoals jij binnenkort.

Ondernemen in Luxemburg

Luxemburg mag dan een van de kleinste landen ter wereld zijn, voor Belgische ondernemers is het al jarenlang een aantrekkelijke regio. Ondanks de kleine afstand zijn er toch wel wat verschillen op fiscaal en (sociaal)juridisch vlak. Wil je graag zakendoen in Luxemburg of wil je met jouw Luxemburgse onderneming naar België trekken? Neem dan contact op met onze regiospecialisten.

Ondernemen in het Verenigd Koninkrijk (UK)

De Europese regels die vóór de Brexit in 2020 van toepassing waren in de Britse regio zijn niet langer geldig. Maar wat is er nu precies veranderd? Wat als je een stock bijhoudt in de UK of personeel detacheert? Wat als je onroerend goed of een rekening hebt over het kanaal? En wat als je als Britse onderneming wil investeren in België? Let's talk about it!

Ondernemen in de Verenigde Staten (US)

Ondanks de grote afstand blijft de VS een van onze meest geliefde handelspartners. Maar voor je beslist om de oceaan over te steken, breng je best eerst alles goed in kaart. De VS kent namelijk een heel andere wetgeving. Onze regiospecialisten dompelen je graag onder in the American way of life. Wil je als VS-gevestigde onderneming zakendoen in België? Dan zijn we met veel plezier je gastheer!

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.