Ondernemen in België

Welkom in België! Dankzij onze strategische ligging, goede infrastructuur en kwalitatieve arbeidskrachten is ons land al jaren een van de meest aantrekkelijke investeringsregio’s in Europa. Wil jij met jouw bedrijf ook graag investeren of ondernemen in België? Zorg dan dat je goed geïnformeerd bent over de lokale formaliteiten, procedures en wetgevingen. Zo ben je optimaal voorbereid op mogelijke uitdagingen. En dat vergroot dan weer jouw slaagkansen als bedrijf, én als ondernemer. Klaar om zaken te doen in België?

Als locals gidsen we je probleemloos door alle administratie.

Ondernemen in een nieuw land is altijd spannend. Ons multidisciplinair team adviseert je bij al jouw boekhoudkundige, fiscale, juridische en sociale vragen. Zowel bij de opstart als tijdens de activiteiten van jouw vaste inrichting, bijkantoor of vennootschap in België. Topics zoals IFRS, btw, transfer pricing, GDPR, internationale tewerkstelling en de optimalisatie van de groepsstructuur zijn slechts een aantal van de aandachtspunten waarin onze specialisten je kunnen bijstaan. Daarnaast begeleiden wij je ook bij het aanvragen van subsidies en de zoektocht naar geschikt personeel.

BTW-registratie in België

Buitenlandse ondernemingen die handelingen stellen in België worden vaak geconfronteerd met btw-verplichtingen waaronder de registratie en het periodiek indienen van btw-aangiften. Zowel voor Europese ondernemingen als niet-Europese ondernemingen verzorgt Vandelanotte de btw-registratie (desgevallend via aansprakelijk vertegenwoordiging) en de stipte afhandeling van de periodieke verplichtingen.