Eenmanszaken

Eenmanszaken

Jouw eigen eenmanszaak opstarten

Je hebt beslist om te beginnen als zelfstandig ondernemer? Je wilt graag een eenmanszaak oprichten maar weet niet goed welke stappen je daarvoor moet ondernemen? Dan bent je bij Vandelanotte aan het juiste adres. Wie als zelfstandige wil starten, moet namelijk rekening houden met een aantal belangrijke financiële, juridische en boekhoudkundige aspecten. En die zijn voor heel wat ondernemers vaak geen vertrouwde materie. Daarom vind je bij Vandelanotte de perfecte begeleiding bij het starten van jouw eigen zaak. En hoe moet dat financieel plan er nu ook al weer uitzien? Maar ook voor investeringsadvies en advies inzake de nodige vergunningen en vestigingsvereisten staan wij voor je klaar. Wij begeleiden je bij de inschrijving in de kruispuntbank van ondernemingen en helpen je bij de activatie van uw btw-nummer, de aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds en het aangaan van de juiste verzekeringen. Als starter ben je bij ons dus in veilige handen. Ons team van specialisten heeft dankzij haar jarenlange ervaring namelijk alle tools in huis om jouw eigen zaak op de rails te zetten.

Jouw eenmanszaak doen groeien 

Bij Vandelanotte zorgen wij ervoor dat jouw boekhouding steeds op punt staat en dat je fiscale verplichtingen correct worden nageleefd. Toch gaat onze opdracht verder dan louter administratieve ondersteuning. Ons team van specialisten denkt namelijk steeds proactief met je mee en volgt de evolutie van jouw zaak op de voet. Zo kunnen wij je steeds bijstaan met advies op maat. Welke investeringen zijn bijvoorbeeld interessant voor jou? Is een eenmanszaak wel nog steeds de meest geschikte ondernemingsvorm of moet je de stap naar een vennootschap zetten? En hoe kunnen we fiscale en sociale lasten correct bijsturen? Ook voor het vinden van een gezond financieel evenwicht tussen je eenmanszaak en je privé-uitgaven staan wij voor je klaar.

Jouw eenmanszaak stopzetten of overdragen

Je hebt beslist om je eenmanszaak stop te zetten. En net zoals bij de oprichting van jouw zaak, moet je ook hier rekening houden met een aantal fiscale en juridische aspecten. Toch begeleiden wij je niet alleen bij de stopzettingsformaliteiten. Zo gaan we eerst samen met jou na op welk moment je jouw eenmanszaak het beste stopzet. Het stoppen als zelfstandige gaat namelijk niet noodzakelijk gepaard met het beëindigen van je zaak. Daarom begeleiden wij je ook bij de overdracht van jouw zaak aan de volgende generatie of aan een derde partij. Als zelfstandige zit je bij Vandelanotte dus goed, vanaf de opstart tot aan het einde van jouw ondernemerschap. 

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.