Vrije beroepen

Vrije beroepen

Starten met een vrij beroep

Je bent van plan om binnenkort te starten met een vrij beroep of hebt reeds je eerste stappen in die richting gezet? Dan begeleidt ons team van specialisten je graag in je keuze en dit op elk moment van je activiteit. Bij de opstart van je activiteit komt namelijk heel wat kijken. Wat bijvoorbeeld met de registratie in de Kruispuntbank van Ondernemingen of de aansluiting bij het sociaal verzekeringsfonds? Maar ook financieel dient het plaatje te kloppen. Zal de huidige financiering voldoende zijn? Is er nood aan een bijkomend overbruggingskrediet en wanneer vraag je dit het beste aan? Door ons ruime aanbod aan ondersteunende diensten en onze jarenlange kennis en ervaring werken wij steeds aan een oplossing op maat. Of je nu alleen aan de slag wilt of dat liever doet samen met anderen, met een specialist van Vandelanotte onder de arm kan je op beide oren slapen.

Jouw vrij beroep laten groeien

Ook na de opstart is een deskundige begeleiding noodzakelijk. Als ondernemer moet je namelijk heel wat strategische beslissingen nemen, en dan heb je maar beter actuele en betrouwbare gegevens bij de hand. Omdat wij jouw onderneming door en door kennen, volgen we je zaak op de voet en ondersteunen wij je met fiscaal, boekhoudkundig en bedrijfseconomisch advies. Zo kunnen we samen de verdere toekomst en strategie van jouw onderneming bepalen.

Jouw vrij beroep stopzetten of overdragen

Je hebt beslist dat je wilt stoppen met je vrij beroep. Of het nu gaat om de overdracht van het handelsfonds, de overdracht van je aandelen of het bereiken van de pensioenleeftijd, net zoals bij de oprichting zal je ook hier opnieuw rekening moeten houden met een aantal fiscale en juridische aspecten. Wij bekijken samen met jou de mogelijkheden en begeleiden je doorheen het volledige traject. Het vervullen van de belangrijke formaliteiten kan je met een gerust gemoed aan ons overlaten. Zo kan je vanaf de opstart tot aan het einde van je ondernemerschap op ons rekenen.

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.