/

/

btw-wetswijziging medische en paramedische sector: alles wat u moet weten

Accountancy
04 januari 2022

door Griet Pelgrims

Btw-wetswijziging medische en paramedische sector: alles wat u moet weten

Het is zover, de langverwachte circulaire over de btw-wetswijziging die inging op 1 januari 2022 werd vorige week gepubliceerd. Onze experten doken de publicatie in en maakten een eerste analyse voor u.

Btw-wetswijziging medische en paramedische sector

Griet Pelgrims, voorzitter van Vandelanotte Medici, geeft u in een klein uurtje de belangrijkste wijzigingen en aandachtspunten mee. Wie kan nog genieten van een btw-vrijstelling en onder welke voorwaarden? Wanneer is medische verzorging therapeutisch, en wie gaat dit beoordelen?  Via deze link kunt u de uiteenzetting bekijken.

Het eerste deel van de analyse behandelt voornamelijk het theoretisch aspect van de btw-wetswijziging, daarna volgen een aantal praktische toepassingen. Geen tijd om de volledige uiteenzetting te volgen? Of leest u zelf liever de publicatie na? Via deze link kunt u de volledige circulaire, zoals die gepubliceerd werd door de FOD Financiën, raadplegen. Via de inhoudstafel kunt u makkelijk navigeren tussen de verschillende onderdelen en zo nagaan wat de circulaire specifiek zegt over uw discipline.

Deel dit artikel

Griet Pelgrims

Account Manager griet.pelgrims@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.