International

Vandelanotte France

Bonjour la France! Dankzij Vandelanotte France kan je bij één contactpersoon terecht voor zowel je Belgische als je Franse activiteiten. Het grote voordeel? Dankzij een volledig en geïntegreerd overzicht van je activiteiten kunnen wij proactief meedenken, sneller inspelen op je noden en ervoor zorgen dat de activiteiten in beide landen op elkaar afgestemd zijn. En ja, we zijn 100% tweetalig!

Fiscale en juridische begeleiding in Frankrijk

Je kan de Franse markt op verschillende manieren betreden. Kies je ervoor om dit met je Belgische vennootschap te doen of breng je jouw activiteiten onder in een nieuwe Franse vennootschap? Volstaat een bijkantoor? Ons team overloopt samen met jou de verschillende mogelijkheden en kiest de meest geschikte structuur.

Frans onroerend goed

De aankoop van Frans vastgoed heeft altijd een invloed op jouw fiscale situatie, zowel in België als in Frankrijk. Daarom gaan we na hoe je de aankoop van jouw eigen vastgoed het beste structureert. Concreet gaat het dan over de gevolgen voor jouw inkomstenbelasting, btw, vermogensbelasting, erfbelasting en meerwaardebelasting.

Franse boekhouding en btw

Voer je activiteiten uit in Frankrijk of verhuur je er onroerend goed? Dan kan het zijn dat je ook daar een eigen boekhouding moet voeren of btw-verplichtingen hebt. Dat zijn toevallig enkele  van onze specialiteiten. We bieden ondersteuning bij het voeren van de boekhouding, het aanvragen of schrappen van je Franse btw-nummer en het indienen van de btw-aangiften. 

Sociale vertegenwoordiging bij detachering

Stel je als Belgische onderneming tijdelijk medewerkers te werk in Frankrijk? Dan hou je best rekening met een aantal belangrijke formele verplichtingen. Zo moet je op voorhand een aangifte doen van de diensten en een sociale vertegenwoordiger aanduiden die op elk moment de arbeidsinspectie te woord kan staan en de noodzakelijke sociale documenten kan voorleggen. Daarnaast zijn er dwingende bepalingen van het Franse arbeidsrecht om te respecteren. Ons team ondersteunt je graag bij het nakomen van je verplichtingen.

Payroll in Frankrijk

Bij de tewerkstelling van werknemers is een correcte loonadministratie cruciaal, ook in Frankrijk. We worden jouw compagnon de route die je van A tot Z bijstaat doorheen het proces. We begeleiden je om het loonpakket van je werknemers in Frankrijk te bepalen, staan in voor de maandelijkse loonverwerking en zorgen voor de nodige aangiftes.

Sociaaljuridische begeleiding

Op sociaaljuridisch vlak komt er vaak heel wat kijken bij de aanwerving van (Franse) werknemers. Ons team beantwoordt al je vragen omtrent de sociale wetgeving in Frankrijk. We verzorgen de opmaak van allerhande sociaaljuridische documenten zoals individuele arbeidsovereenkomsten, ondernemingsakkoorden, en arbeidsreglementen. Ook bij een uitdiensttreding zorgt ons team ervoor dat alles conform de Franse wetgeving verloopt.

Interessant voor jou


Naast de wettelijke verplichtingen en formaliteiten staan we natuurlijk ook paraat met gespecialiseerd juridisch, fiscaal en sociaal advies. We brengen zowel risico's als opportuniteiten voor je in kaart.

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.