Ondernemen in het buitenland

Internationaal investeren is voor meer en meer Belgische ondernemers een belangrijke volgende stap. Logisch ook, want de buitenlandse markt biedt heel wat interessante opportuniteiten. Of je nu een vaste inrichting, bijkantoor of buitenlandse vennootschap wil opstarten, een sparringpartner aan jouw zijde mag niet ontbreken. Want zo’n opstart gaat nu eenmaal gepaard met formaliteiten die voor jou als ondernemer wellicht gloednieuw zijn. Ook na de opstart van je activiteiten in het buitenland is de follow-up van verschillende ontwikkelingen, optimalisaties en verplichtingen cruciaal. Laat je daarom vooraf goed adviseren, en steek de grens over met een van onze specialisten.  

Steek de grens over met een van onze specialisten.

Internationale btw

Is jouw onderneming aan het groeien en overweeg je de stap naar het buitenland? Dan mag je de internationale btw-regels niet uit het oog verliezen. Net zoals in België hebben andere landen elk hun eigen regels en verplichtingen. Maar hoe pak je dat nu aan? Hoeveel btw moet je dan precies aanrekenen? En hoe zit het met jouw btw-aangifte? Vanuit onze jarenlange ervaring weten we perfect aan welke verplichtingen je moet voldoen én hoe je de btw-impact op jouw onderneming het beste stroomlijnt. Onze specialisten helpen je onder andere bij:

  • de aanvraag van jouw btw-nummer in het buitenland;

  • het indienen van jouw periodieke aangiften, listings en andere formaliteiten;

  • de btw-vertegenwoordiging (direct en bij teruggave);

  • de opstart van een btw-eenheid;

  • het indienen van een VAT-refund verzoek;

  • de analyse van btw-verplichtingen bij internationale transacties;

  • de btw-audit.

Interessant voor jou


Nood aan extra advies of begeleiding? Dankzij onze samenwerking met Leading Edge Alliance, kunnen wij (of onze internationale partners) jou in elk land ondersteunen met advies op maat, onder andere over de BTW-reglementering van je activteiten buiten België.