/

/

vandelanotte evolve, klaar voor een nieuwe editie!

Business Solutions
25 mei 2023

door Veerle Cool

Vandelanotte Evolve, klaar voor een nieuwe editie!

In uitdagende tijden is het - ook als familiebedrijf - extra belangrijk om te blijven evolueren. De jonge generatie is vaak uitstekend geplaatst om een onderneming futureproof te maken. Maar soms missen opvolgers nog wat expertise, kennis en ervaring. Daarom heeft Vandelanotte een praktijkgericht traject ontwikkeld, waar generatiegenoten klaargestoomd worden voor een rol in het familiebedrijf.

Evolve editie 2

De eerste editie van Vandelanotte Evolve West- en Oost- Vlaanderen loopt stilaan op zijn einde. Een ideaal moment om even terug te blikken en alvast plannen te maken voor een tweede cyclus.

Een terugblik …

Vragen we aan de deelnemers naar de belangrijkste troeven van het opleidingstraject, dan blijken vooral volgende aspecten in de smaak te vallen.

Afwisseling tussen interne en externe experten/ ervaringsdeskundigen

Voor het opleidingsaanbod doen we een beroep op interne en externe experten die hun kennis en ervaring delen over zeer uiteenlopende topics, afgewisseld met een aantal boeiende praktijkgetuigenissen. Deelnemers kunnen op voorhand ook steeds hun vragen/ input doorsturen. Dit maakt dat er tijdens een sessie optimaal kan worden ingespeeld op wat er leeft binnen de groep en heel specifieke situaties en vragen behandeld kunnen worden.

Grote variatie aan onderwerpen

Tijdens het traject behandelen we heel gevarieerde topics. Zo komen financiële thema ’s aan bod, maar ook soft skills die je als ondernemer nodig hebt en persoonlijke ontwikkeling. Concreet passeerden uiteenlopende topics als financieel en strategisch management, familiaal bestuur, groei en overnames, personeelsbeleid, sales, … de revue.

Kleine groep

Dat we de groep bewust klein houden biedt heel wat voordelen. In de eerste plaats werkt dit drempelverlagend en nodigt dit uit tot optimale interactie, onder elkaar én met de betrokken Vandelanotte medewerkers. Zo slagen we erin om aan elke topic een intervisieluik te koppelen waarin deelnemers hun ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren. Bovendien laat een dergelijke setting toe om, tijdens het afsluitend netwerkmoment, in een ongedwongen sfeer met elkaar om te gaan. Zo is Vandelanotte Evolve ook een platform om nieuwe, gelijkgestemde generatiegenoten te leren kennen.

Toekomstplannen

Volgende editie

Vandelanotte Evolve bestaat uit 16 lessen gespreid over 2 jaar. Dit najaar starten we in West- en Oost-Vlaanderen de tweede editie op. Inschrijven hiervoor kan nog tot 14 juli 2023. Aangezien we de groep ook nu weer voldoende klein willen houden, is het aantal deelnemers beperkt. Er snel bij zijn, is dan ook de boodschap!

Ondertussen is ook het traject in regio Antwerpen al bijna aan zijn tweede jaargang toe. Nieuwe deelnemers kunnen daar vanaf het najaar 2024 terecht.

Interesse om deel te nemen?

Neem dan gerust contact op met uw accountmanager of stuur een mailtje naar evolve@vdl.be.

Deel dit artikel

Veerle Cool

Senior Manager HR Solutions veerle.cool@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.