/

/

waarom u beter dit jaar nog een tweede verblijf aankoopt

Legal
24 februari 2023

door Ine Coolman

Waarom u beter dit jaar nog een tweede verblijf aankoopt

U denkt er over na om te investeren in een tweede verblijf in binnen- of buitenland? Wel, gelijk heeft u. Hieronder geven we u dé reden mee waarom dit nu het moment bij uitstek is om te investeren in een tweede verblijf.

Waarom u beter dit jaar nog een tweede verblijf aankoopt

Op dit moment geldt er een fiscaal voordeel voor de aankoop van een tweede verblijf van maximaal 705 euro per jaar. Concreet komt dit erop neer dat u een belastingvermindering kan krijgen voor de aflossingen met betrekking tot uw tweede verblijf in binnen- of buitenland. Daarnaast kunnen ook de betaalde interesten in bepaalde gevallen een fiscaal voordeel opleveren.

De federale regering schaft dit fiscaal voordeel voor deze tweede woning af vanaf 2024. De afschaffing van dit voordeel werkt echter niet met terugwerkende kracht. Als u het voordeel nog verwerft in 2023, dan blijft het bestaan.

Denkt u eraan om een tweede verblijf aan te kopen in het buitenland? Dan is het fiscaal voordeliger om dit tweede verblijf aan te kopen in 2023. Daarnaast zijn de afgelopen jaren de prijzen op de vastgoedmarkt, zowel in het binnen- als buitenland, fors gestegen. Als deze trend zich verderzet naar de toekomst, dan is het beter om nu te handelen.

Vragen hierover? Onze experten Hannelore Durieu, Febe Louage en Ine Coolman zijn op 4 & 5 maart aanwezig op de Second Home Expo in Gent. Daar delen ze hun kennis met u en helpen ze u graag bij het vervullen van uw droom. Schrijf u hier in en ontvang een gratis ticket. Meer info vindt u hier terug.

Deel dit artikel

Ine Coolman

Advisor International ine.coolman@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.