Transaction Services

Een bedrijf overnemen

Wil je met jouw onderneming graag een verdere groeistap of strategische uitbreiding realiseren door de overname van een ander bedrijf? Heb je een target geïdentificeerd maar weet je niet hoe je aan die eerste contacten moet beginnen? Of wil je dat wij op zoek gaan naar een add-on bedrijf? Als onafhankelijk kantoor hebben wij alle expertise in huis om je doorheen het volledige proces te begeleiden. Van de voorbereiding over de uitvoering tot de afronding van de deal. Zo kan je met een gerust hart en in alle vertrouwen jouw onderneming verder uitbouwen.

Voorbereiding

Tijdens de voorbereidende fase kunnen we enerzijds contact gaan leggen met bedrijven die je zelf interessant vindt. Anderzijds kunnen we ook actief bedrijven gaan zoeken, benaderen en polsen naar hun appetijt om een verkennend gesprek te organiseren. In deze fase maken we dan ook een waardering op van het bedrijf, op basis van de beschikbare informatie.

Uitvoering

Na de voorbereiding is het tijd om concreet met de tegenpartij aan tafel te gaan zitten. Meestal gebeurt dit na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring. We krijgen hierdoor toegang tot gedetailleerde informatie, waardoor we een meer nauwkeurige waardering en due diligence kunnen uitvoeren. Uiteraard wordt ook de praktische kant van de potentiële transactie besproken. Door onze expertise in diverse vakdomeinen zoals Finance, Legal, Tax, Social en Risk Management verliezen we doorheen dit traject geen enkel aspect uit het oog. Bovendien kunnen we ook een gedetailleerd bankdossier voorbereiden ter financiering van de transactie.

Afronding

Komen jij en de verkoper tot een akkoord? Dan is het tijd om alles vast te leggen in een overnamecontract. Onze juridische experten documenteren daarvoor alle voorwaarden en gaan na of er bepaalde waarborgen opgenomen moeten worden. We streven in deze fase van de aankoop altijd naar een win-winsituatie voor beide partijen zodat er bij de integratie een zekere vorm van continuïteit kan gegarandeerd worden.

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.