Vennootschaps- en verenigingsrecht

Klaar om jouw eigen onderneming of vereniging op te richten? Onze juridische experts adviseren je bij het prille begin én daarna. Want ook tijdens het leven van jouw vennootschap durft er wel eens iets te veranderen. En dan ben je liever zeker dat het goed geregeld is. Is de tijd gekomen om jouw vennootschap stop te zetten? Geen probleem, we nemen het juridische luik graag van je over.

Eerste hulp bij al jouw rechten en plichten als ondernemer.

Jouw vennootschap oprichten 

Bij de oprichting van jouw vennootschap kan je kiezen uit een aantal mogelijke rechtsvormen. Maar welke is nu de meest geschikte? Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie leggen we die samen vast. Daarna maken we de oprichtingsakte en statuten op. We schrijven jouw onderneming ook in bij de KBO en het sociaal verzekeringsfonds, activeren de btw en zorgen voor de UBO-registratie. Zo ben je helemaal klaar om van start te gaan!

De optimale vennootschapsstructuur kiezen

Ondernemingen zijn onderhevig aan de economische context. In sommige gevallen kan het een goed idee zijn om een herstructurering door te voeren. Overnames, fusies en splitsingen zijn dan een manier om de marktpositie van jouw bedrijf versterken. Elke procedure heeft een aantal voor- en nadelen, en die kennen onze specialisten als geen ander. Daarom denken ze graag met je mee om de toekomst van je bedrijf te verzekeren.

Corporate governance

Als vennootschap moet je heel wat fiscale en juridische formaliteiten naleven. Denk maar aan het opstellen van verslagen en notulen bij vergaderingen, alarmbelprocedures, uitkeringstesten in een BV, UBO-verplichtingen, … Zie je door de bomen het bos niet meer? Vertrouw op Vandelanotte voor meer efficiëntie, transparantie en controle bij het leiden van je vennootschap.

Alternatieve verloningen 

Wil je jezelf of jouw werknemers op een alternatieve manier verlonen? Dan kan je kiezen voor het toekennen van aandelenopties, winstbewijzen of warrants. Dit is mogelijk voor alle personen die direct of indirect betrokken zijn bij de werking van de onderneming. Na een analyse van jouw loonmassa geven we je met plezier meer info over deze fiscaal interessante opties.

Jouw vennootschap ontbinden of vereffenen

Bij het stopzetten van een vennootschap gelden er opnieuw een aantal belangrijke juridische aandachtspunten en procedures. Ons team heeft alle kennis in huis om voor jou de meest geschikte procedure te kiezen en deze meteen toe te passen. Samen met de notaris, de revisor en ons team van fiscalisten en accountants ontbinden of vereffenen we jouw vennootschap op een correcte manier. 

Interessant voor jou