/

/

thuiswerk binnen een internationale werksituatie: laatste verlenging maatregelen?

Tax & Legal
08 oktober 2021

door Hannelore Durieu en Biene Ongenaert

Thuiswerk binnen een internationale werksituatie: laatste verlenging maatregelen?

Hoewel thuiswerk niet meer de norm is in België, is het voor werknemers die in het buitenland werken nog steeds niet altijd evident om terug ter plaatse te gaan.

Thuiswerk binnen een internationale werksituatie: laatste verlenging maatregelen?

We hadden in ons artikel van 1 oktober 2020 reeds vermeld dat thuiswerk in een internationale context, een belangrijke impact kan hebben op waar u belastingen en sociale zekerheidsbijdragen verschuldigd bent.

Om te vermijden dat werknemers die omwille van corona opeens in een ander land belastingen zouden moeten betalen, had België een onderling akkoord gesloten met Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg.

Hierin werd beslist dat de dagen waarop u van thuis heeft gewerkt als gevolg van de coronacrisis, worden aangemerkt als dagen die u normaal in het buitenland zou presteren. Deze maatregel werd nu voor de 4 landen verlengd tot 31/12/2021.

Deel dit artikel

Hannelore Durieu

Accountmanager International hannelore.durieu@vdl.be

Biene Ongenaert

Senior Advisor Legal biene.ongenaert@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.