/

/

naar frankrijk in lockdown? vergeet uw attest niet!

Tax & Legal
10 april 2020

door Febe Louage en Stephanie Vanmarcke

Naar Frankrijk in lockdown? Vergeet uw attest niet!

Werkt u als grensarbeider in Frankrijk? Bent u actief in goederentransport en reist u daarvoor naar Frankrijk? Dan moet u een attest kunnen voorleggen met daarin de reden van uw verplaatsing.

Naar Frankrijk in lockdown? Vergeet uw attest niet!

Frankrijk is ondertussen voor de vierde week op rij in lockdown. De maatregelen in ons buurland zijn bovendien strenger dan in België. Zo worden enkel noodzakelijke verplaatsingen toegestaan, mag er enkel ontspannen worden in een straal van 1 kilometer rondom de woning en moet wie zijn woning verlaat een verklaring kunnen voorleggen met de reden van de verplaatsing.

Ook buitenlanders die zich naar Frankrijk verplaatsen, bijvoorbeeld goederentransport of grensarbeiders, moeten een attest kunnen voorleggen waarin de reden van hun verplaatsing wordt verduidelijkt. U kunt deze attesten hieronder download en in het Frans en Engels. 

Hebt u hierover vragen of wilt u meer weten over ondernemen in Frankrijk? Neem dan contact op met uw accountmanager of met een van onze collega’s van Vandelanotte France via contact@vdl.be.

Deel dit artikel

Febe Louage

Senior Advisor International febe.louage@vdl.be

Stephanie Vanmarcke

Team Manager International stephanie.vanmarcke@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.