Transport & logistiek

Transport & logistiek

Dat de sector transport, logistiek & groothandel bijzonder uitdagend is, hoeven wij je als ondernemer wellicht niet meer te vertellen. De voortdurende wijzigingen in de wet zorgen er dan ook voor dat deze sector steeds complexer wordt. De veranderlijke economische situatie, de strengere overheidsreguleringen, de toename van betalingstermijnen en de sterke internationale concurrentie vormen bovendien steeds vaker een bedreiging. Door onze jarenlange ervaring en de voortdurende opvolging van de laatste nieuwigheden, garandeert Vandelanotte advies op maat, en dat zowel op fiscaal, juridisch, sociaal en economisch vlak.

Vanaf de opstart van je bedrijf ondersteunen wij je bij heel wat belangrijke verplichtingen, denk maar aan de vele administratieve formaliteiten of het kluwen aan bestaande vrijstellingen. Maar ook de mogelijke subsidiekansen worden door ons team van specialisten voortdurend in de gaten gehouden.

Wanneer je dit wenst, kunnen wij bijkomend de KPI’s die voor jouw sector belangrijk zijn periodiek rapporteren en kunnen wij je adviseren bij jouw grensoverschrijdende activiteiten. Bij de export, import en het intracommunautair goederenverkeer duiken namelijk maar al te vaak belangrijke administratieve processen en aanvullende eisen op. Wat bijvoorbeeld met de toepassing van de strengere Europese regelgeving zoals de wet Macron?

Of misschien wil je met je bedrijf eindelijk die internationale sprong wagen? Dankzij ons internationaal netwerk nemen wij die sprong graag samen met jou, en dit steeds op een doelgerichte en doordachte manier. Zo kan je met een gerust gemoed verder aan de slag.

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.