Successieplanning

Successie- en overlijdensplanning

Hoe kan je jouw vermogen beschermen tegen schuldeisers, hoe kan je ervoor zorgen dat je partner na je overlijden nog de nodige financiële bescherming heeft of dat jouw vermogen verder kan worden beheerd als je daar zelf niet langer toe in staat bent? Hiervoor kunnen verschillende oplossingen aangereikt worden, we denken hierbij aan een verklaring van onbeslagbaarheid van de gezinswoning, een goed opgesteld huwelijkscontract (welke huwelijksstelsel kies ik best?) en een zorgvolmacht voor het geval van onbekwaamheid.

Beschermen van vermogen

Wie een aanzienlijk vermogen heeft, zal bij overlijden een groot deel van zijn vermogen naar de erfbelasting zien verdwijnen. De impact op je gezin en je bedrijf valt niet te onderschatten, het is dan ook belangrijk om hierop voorbereid te zijn. Onze specialisten kunnen je adviseren bij het te verzekeren kapitaal en de fiscale structuur van de overlijdensdekkingen.

Wij bieden een duidelijke successieplanning aan met oplossingen die op een legale manier de erfbelasting voor je erfgenamen kunnen verlagen. De focus ligt hierbij niet enkel op het belastingvoordeel, maar ook op je persoonlijke wensen en verlangens. De planning geeft je een zo realistisch mogelijk beeld van jouw huidige situatie en van jouw toekomstig traject.

Ons team van specialisten biedt voor elk obstakel een oplossing op maat. Zo kan je jouw vermogen niet alleen beschermen maar ook verder opbouwen. Aan de hand van periodieke updates wordt getoetst of de actieplannen correct werden uitgevoerd en of zich eventueel een nieuwe analyse opdringt. Zo ben je steeds voorbereid op de toekomst.

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.