Bedrijven

Bedrijven

Jouw eigen bedrijf oprichten

Je hebt besloten om je eigen bedrijf op te richten, maar weet niet goed welke stappen je daarvoor moet ondernemen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ons team van specialisten helpt je namelijk graag bij het nemen van de juiste beslissingen, en dat vanaf het prille begin. Tijdens een eerste gesprek bekijken wij samen jouw noden en behoeften, zodat we je kunnen bijstaan met advies op maat. Weet je bijvoorbeeld al welke vennootschapsvorm je zal kiezen? Is de naam van jouw vennootschap nog niet in gebruik? En hoe stel je dat financieel plan precies op? Maar ook voor het opstellen van de statuten, de verkooprechten en het correct omschrijven van het vennootschapsdoel kan je bij ons terecht. Als zelfstandig ondernemer moet je ten slotte ook rekening houden met een aantal belangrijke sociale aspecten, zoals het vrijwaren van je privévermogen, de aansluiting bij de sociale kas en het vastleggen van je gewenste wedde. Hoe groot of klein jouw bedrijf ook is, dankzij onze jarenlange ervaring helpen wij je om jouw droom te realiseren.

Jouw bedrijf doen groeien

Als ervaren bedrijfsleider heb je de voorbije jaren ongetwijfeld wat watertjes doorzwommen. En dat brengt nieuwe noden en behoeften met zich mee. Zo bekijken wij steeds of jouw bedrijf in aanmerking komt voor bepaalde subsidies en begeleiden we je bij de aanvraag. Een groeiend bedrijf gaat echter ook vaak gepaard met een groeiend personeelsbestand. Onze sociale experts begeleiden je graag bij het aanwerven van nieuw personeel en het opzetten van een correcte loonstructuur. Maar ook voor het opmaken of optimaliseren van jouw rapporteringssystemen kan je bij ons terecht. Daarnaast helpen wij je bij het optimaliseren van je fiscaal resultaat en denken wij actief mee over mogelijke uitbreidingen, toekomstvisies of reorganisaties. Ten slotte ondersteunt ons team van specialisten je ook bij het opzetten van een persoonlijk financieel plan, zodat je bij een eventuele stopzetting dezelfde levensstandaard kunt behouden.

De overdracht van je bedrijf: op zoek naar een nieuwe eigenaar

Ben je van plan om jouw bedrijf over te laten aan een nieuwe eigenaar? Dan ben je maar beter goed voorbereid. Een (familiale) overdracht neemt namelijk heel wat tijd in beslag. Ons team van specialisten bouwde daarom de nodige kennis en ervaring op om je bij deze opdracht te ondersteunen. Een correcte waardering van jouw vennootschap is daarbij een eerste belangrijke stap. Daarna kan je nadenken over wat je precies met jouw vennootschap wilt doen. Wil je jouw bedrijf verkopen aan derden? Dan bereiden wij jou en jouw aandeelhouders voor op de gesprekken met potentiële overnemers. Wil je jouw bedrijf liever overlaten aan je kinderen? Dan is het noodzakelijk om voorafgaand de nodige gesprekken te voeren. Zijn jouw kinderen wel écht geïnteresseerd? En wat vind je zelf belangrijk? Wij zorgen ervoor dat iedereen zich in de overdracht kan terugvinden. Zo kan je zowel op financieel, fiscaal én relationeel vlak met een gerust gemoed verder.

Jouw bedrijf stopzetten

Je hebt besloten om je vennootschap stop te zetten. En dat brengt heel wat fiscale en juridische aspecten met zich mee. Daarom bekijken wij samen met jou welke vennootschapsrechtelijke stappen je moet doorlopen bij het stopzetten van je bedrijf. Heb je werknemers in dienst? Dan zorgen wij ervoor dat je de nodige voorbereidingen kunt treffen, zodat de eventuele opzegperiodes van start kunnen gaan. Daarnaast schatten wij ook de mogelijke aansprakelijkheden in, bekijken wij welke belastingen je nog moet betalen en op welke manier je dat het beste doet. De stopzetting van je bedrijf is bij ons team van ervaren specialisten in goede handen!

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.