/

/

btw op import in frankrijk wordt vanaf 1 januari 2022 verlegd naar de franse aangifte

Tax & Legal
24 november 2021

door Matthieu Van Gucht en Bert Vandorpe

Btw op import in Frankrijk wordt vanaf 1 januari 2022 verlegd naar de Franse aangifte

Vandaag is het in Frankrijk nog steeds niet mogelijk om de btw die verschuldigd is bij import te verleggen naar de btw-aangifte. Op 1 januari 2022 komt daar nu verandering in. De Franse Administratie heeft beslist om automatisch een verleggingsregel voor de btw op import in te voeren. Zo vermijdt uw onderneming een grote prefinancieringskost.

Btw op import in Frankrijk wordt vanaf 1 januari 2022 verlegd naar de Franse aangifte

Verleggingsregel

De regeling zal van toepassing zijn voor alle bedrijven. Het maakt dus niet uit of u in Frankrijk of in het buitenland gevestigd bent. De verleggingsregel zorgt ervoor dat de btw wordt verschuldigd gemaakt en afgetrokken via de Franse aangifte. Er is dus geen voorfinanciering meer.

Formaliteiten

Om handel te voeren buiten de Europese Unie moet u in de eerste plaats een EORI-nummer bij de douane aanvragen. Om gebruik te kunnen maken van de Franse verleggingsregeling, moet u zich vervolgens voor btw-doeleinden in Frankrijk registreren. De specialisten van Vandelanotte kunnen uw bedrijf bijstaan bij de aanvraag van dit btw-nummer en uw bedrijf op het vlak van cashflow een stap vooruithelpen.

Heeft u vragen over de nieuwe Franse verleggingsregeling of wenst u dat wij een btw-nummer voor u in Frankrijk aanvragen? Neem dan zeker contact op met één van onze experten via onderstaand formulier.

Deel dit artikel

Matthieu Van Gucht

Team Manager Accountancy matthieu.vangucht@vandelanotte.fr

Bert Vandorpe

Senior Advisor Tax bert.vandorpe@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.