/

/

uitbreiding brusselse covid-19-premies

Tax & Legal
21 april 2020

door Febe Louage en Stephanie Vanmarcke

Uitbreiding Brusselse Covid-19-premies

Na het Vlaams Gewest heeft ook het Brussels Gewest bijkomende steunmaatregelen ingevoerd voor bedrijven die getroffen zijn door het Covid-19 virus. De exacte toepassingsmodaliteiten moeten nog worden uitgewerkt, maar hieronder kan u alvast een overzicht terugvinden van de aangekondigde maatregelen.

Uitbreiding Brusselse Covid-19-premies

Uitbreiding Covid-19 premie van 4.000 EUR

Bedrijven die actief zijn in bepaalde sectoren kunnen genieten van de éénmalige Covid-19 premie van 4.000 EUR per Brusselse vestigingseenheid. Deze premie wordt uitsluitend toegekend aan bedrijven die actief zijn in bepaalde sectoren. Naar aanleiding van de recente wijzigingen, zouden de volgende NACE codes worden toegevoegd aan de lijst van toegelaten sectoren:

  • NACE 77.220 - verhuurders van videobanden en videodisks
  • NACE 45.206 - carwashes
  • NACE 47.620 - boekhandels
  • NACE 68.311 – vastgoedkantoren

Compensatiepremie van 2.000 EUR

Naar analogie met de Vlaamse compensatiepremie, zullen Brusselse ondernemers en micro-ondernemingen (< 5 VTE’s), die hun activiteit aanzienlijk zagen afnemen, aanspraak kunnen maken op een compensatiepremie van 2.000 EUR.

Steun van 3.000 EUR in de taxisector

Exploitanten van taxidiensten zullen naast de vrijstelling van de belasting op taxidiensten of voertuigen met chauffeur, kunnen rekenen op een premie van 3.000 EUR.

We houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Wilt u meer informatie de uitbreiding van deze maatregel of hebt u verdere ondersteuning nodig in het kader van het coronavirus? Neem dan contact op met een van onze specialisten via contact@vdl.be.

Deel dit artikel

Febe Louage

Manager International febe.louage@vdl.be

Stephanie Vanmarcke

Team Manager International stephanie.vanmarcke@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.