/

/

covid19-premie voor waalse vennootschappen en eenmanszaken

Tax
30 maart 2020

door Stephanie Vanmarcke en Febe Louage

COVID19-premie voor Waalse vennootschappen en eenmanszaken

De Waalse regering heeft een buitengewoon solidair fonds opgericht om Waalse bedrijven te ondersteunen tijdens deze crisisperiode.

Coronapremie voor vennootschappen en eenmanszaken in Wallonië

Binnen het fonds, dat een totale som van 350 miljoen euro omvat, wordt 233 miljoen euro vrijgemaakt voor micro- en kleine ondernemingen en eenmanszaken. Ondernemingen kunnen aanspraak maken op een eenmalige vergoeding van 5.000 euro, wanneer ze actief zijn in een sector die naar aanleiding van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad verplicht de deuren moet sluiten.

De premie kan sinds 27 maart 2020 via het online platform worden aangevraagd. Aan de hand van uw ondernemingsnummer kunt u controleren of u al dan niet in aanmerking komt voor de éénmalige premie.

Wenst u meer informatie met betrekking tot de Waalse hinderpremie, neem dan zeker contact op met onze specialisten via corona@vdl.be.

Deel dit artikel

Stephanie Vanmarcke

Team Manager International stephanie.vanmarcke@vdl.be

Febe Louage

Manager International febe.louage@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.