/

/

hinderpremie voor vlaamse ondernemingen getroffen door coronavirus

HR Oplossingen
19 maart 2020

door Veerle Cool

Hinderpremie voor Vlaamse ondernemingen getroffen door coronavirus

De Vlaamse overheid heeft beslist dat alle ondernemingen en winkels recht hebben op een forfaitaire premie als ze noodgedwongen hun deuren hebben moeten sluiten naar aanleiding van de coronamaatregelen. Restaurants, cafés, winkels, .. die volledig moeten sluiten, maar ook zaken die enkel in het weekend dicht moeten blijven, kunnen rekenen op de zogenaamde corona-hinderpremie.

Hinderpremie voor ondernemingen getroffen door coronavirus

Wat als ik volledig moet sluiten?

Ondernemers die hun zaak volledig moeten sluiten, krijgen een forfaitaire subsidie van 4.000 euro aangevuld met een bijkomende sluitingspremie van 160,00 euro voor elke dag waarop ze na 3 april 2020 nog gesloten moeten blijven. Het voorzien van afhaalmogelijkheden voor klanten brengt deze premie niet in het gedrang.

Wat als ik enkel in het weekend moet sluiten?

Ondernemers die enkel in het weekend moeten sluiten, kunnen rekenen op een forfaitaire subsidie van 2.000 euro. Deze subsidie wordt eveneens aangevuld met een bijkomende sluitingspremie van 160,00 euro voor elke dag waarop ze na 3 april 2020 nog gesloten moeten blijven.

Is er een premie per vestiging?

Ja, de premie wordt toegekend per vestiging, voor zover er per exploitatiezetel minstens 1 voltijdsequivalent is tewerkgesteld. In ieder geval wordt het aantal premies beperkt tot een maximum van 5 per onderneming.

Hoe vraag ik de hinderpremie aan?

Ondernemers krijgen tot 30 dagen ná de verplichte sluitingsperiode de tijd om de steun aan te vragen. De aanvraag zal digitaal kunnen verlopen. Via deze link kunnen ondernemers die (gedeeltelijk) moeten sluiten hun gegevens achterlaten. Van zodra het aanvraagformulier beschikbaar is, zullen zij op de hoogte worden gebracht.

Hebt u vragen over de hinderpremie of hebt u hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact op met een van onze specialisten via contact@vdl.be