/

/

vandelanotte gaat voor digitaal factureren via peppol

13 februari 2020

door Sylvia De Baeremaeker

Vandelanotte gaat voor digitaal factureren via PEPPOL

Bij Vandelanotte streven we elke dag naar vooruitgang en innovatie. De digitale factuur is bij ons dan ook niks nieuws. Al gaan we graag nog nét dat stapje verder. Recent sloten wij ons daarom aan bij het PEPPOL-netwerk, een open standaard netwerk dat in 2008 werd opgericht door de Europese Commissie.

Vandelanotte gaat voor digitaal factureren via PEPPOL

PEPPOL, wat is dat nu eigenlijk?

Via PEPPOL kan je veilig en snel gestandaardiseerde digitale facturen versturen naar en ontvangen van bedrijven en overheden over heel Europa. Als zowel de verzender als de ontvanger op het PEPPOL-netwerk geregistreerd zijn, wordt de digitale factuur rechtstreeks naar de boekhouding van de ontvanger gestuurd. Ze kan dus niet meer per ongeluk verwijderd worden uit de mailbox of verloren gaan onderaan een stapel papier.

Onze klanten kiezen voor PEPPOL

Sinds de start in het najaar van 2019, koos 34 procent van onze myVandelanotte-klanten voor PEPPOL. En dat aantal stijgt nog elke maand. Wanneer zij dus facturen ontvangen die via het PEPPOL-netwerk worden aangeleverd, moeten zij die niet meer zelf scannen en opladen op het platform. Handig!

Het aantal leveranciers dat facturen via PEPPOL aanlevert, groeit trouwens steeds verder. Zowel grote spelers, sociale secretariaten als kmo’s zetten al de stap. Als innovatief accountancy- en auditkantoor, kunnen we dat dan ook alleen maar toejuichen!

Zin om mee op de trein te springen, als klant of als leverancier? Neem gerust contact op met onze specialisten via contact@vdl.be.

Deel dit artikel

Sylvia De Baeremaeker

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.