/

/

waarom dit nu het ideale moment is om een tweede verblijf aan te kopen

Tax
28 januari 2020

door Febe Louage en Stephanie Vanmarcke

Waarom dit nu het ideale moment is om een tweede verblijf aan te kopen

U denkt er over na om te investeren in een tweede verblijf in binnen- of buitenland? Wel, gelijk heeft u. Hieronder lijsten we enkele redenen op waarom dit nu hét moment bij uitstek is om te investeren in een tweede verblijf.

Waarom dit nu het ideale moment is om een tweede verblijf aan te kopen

Recent kondigde men aan dat de rente op spaarrekeningen nog maar eens de diepte in gaat. Met andere woorden, uw spaarcenten genereren niet langer intresten. Waarom zou u uw spaargeld nog op een spaarrekening laten staan?

Daarnaast besliste de Vlaamse regering in het najaar van 2019 om het fiscale voordeel bij het aangaan van een hypothecaire lening voor de aankoop van een eigen woning af te schaffen. Lenen voor een tweede verblijf levert wél nog een fiscaal voordeel op. Dit is een federale regeling die op vandaag nog steeds standhoudt.

Concreet komt dit er op neer dat u een belastingvermindering kan krijgen voor de aflossingen met betrekking tot uw tweede verblijf in binnen- of buitenland. Daarnaast kunnen ook de betaalde intresten in bepaalde gevallen een fiscaal voordeel opleveren. 

Dit in combinatie met lage rentes op kredieten, zorgt voor het ideale moment om te investeren in het tweede verblijf van uw dromen.

Wenst u meer info over de fiscale gevolgen die gepaard met een aankoop van een tweede verblijf? Contacteer dan een van onze specialisten via contact@vdl.be of bezoek ons op de Second Home Expo op 7, 8 en 9 februari in Flanders Expo Gent. Download hier uw gratis tickets!