/

/

cateringkosten voor publicitaire doeleinden aftrekbaar als beroepskost

Tax & Legal
10 juli 2018

door Dries Torreele en Els Van Eenhooge

Cateringkosten voor publicitaire doeleinden aftrekbaar als beroepskost

Wie als belastingplichtige een evenement organiseert in het kader van publicitaire doeleinden, maakt daarbij maar al te vaak onthaal- en cateringkosten. De btw op deze kosten was al een tijdje volledig te recupereren. De minister van Financiën besliste nu echter dat deze kosten ook volledig aftrekbaar zullen zijn in de inkomstenbelasting.

Cateringkosten voor publicitaire doeleinden aftrekbaar als beroepskost

Btw op cateringkosten reeds aftrekbaar

Zowel de btw-aftrek als de kwalificatie als beroepskost van onthaal- en cateringkosten om publicitaire redenen zijn al jaren een onderwerp van discussie. Sinds een tweetal jaar aanvaardt de btw-administratie echter dat de btw op cateringkosten aftrekbaar is. Hiervoor moet de belastingplichtige wel kunnen aantonen dat de kosten zijn gemaakt met het oog op de publiciteit van bepaalde producten en het bevorderen van de directe verkoop.

Cateringkosten nu ook aftrekbaar in inkomstenbelasting

De minister van Financiën stelde recent het aftrekregime voor cateringkosten op vlak van inkomstenbelastingen gelijk met de btw-regeling. Hij gaat bijgevolg akkoord met het feit dat de cateringkosten die de belastingplichtige maakt voor publicitaire evenementen, volledig aftrekbaar zijn in de inkomstenbelasting. Er moet volgens hem gekeken worden naar het doel en niet naar de aard van de uitgaven. Het zal echter van belang zijn om voor voldoende bewijs te zorgen.

Bent u van plan om een publicitair evenement te organiseren? Neem dan contact op met een van onze specialisten via contact@vdl.be. Zij helpen u graag bij de correcte toepassing van de aftrekregeling.

Deel dit artikel

Dries Torreele

Certified Tax Advisor dries.torreele@vdl.be

Els Van Eenhooge

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.