/

/

vandelanotte host leading edge alliance conference in tijden van wereldwijde fiscale hervormingen

Tax & Legal
28 februari 2018

door Hannelore Durieu en Stephanie Vanmarcke

Vandelanotte host Leading Edge Alliance Conference in tijden van wereldwijde fiscale hervormingen

Vandelanotte host Leading Edge Alliance Conference in tijden van wereldwijde fiscale hervormingen

De fiscaliteit staat duidelijk niet stil. Naast de actuele fiscale hervormingen in België, zijn er namelijk ook op wereldwijd vlak heel wat fiscale verschuivingen aan de gang. Deze hervormingen zijn bijgevolg hét thema waarover we dit voorjaar met onze internationale collega's zullen debatteren op de European Leading Edge Alliance Conference in Brussel.

In de strijd om zoveel mogelijk bedrijven aan te trekken, zijn landen bereid om ver te gaan. De zogenaamde 'race to the bottom' op vlak van vennootschapsbelasting is hier een mooi voorbeeld van. Met tarieven van respectievelijk 33,33 procent, 33,99 procent en 35 procent stond België, samen met Frankrijk en de Verenigde Staten, nog niet zo lang geleden aan de OESO-top wat betreft de hoogste belastingtarieven voor vennootschappen. Hoewel het basistarief in België zal dalen naar 25 procent, in de VS al gedaald is tot 21 procent en het tarief in Frankrijk in 2022 geleidelijk aan zal dalen tot 25 procent, gaan deze wereldwijde tariefdalingen ook gepaard met tal van compenserende maatregelen.

Maar wat is nu eigenlijk de impact van deze fiscale evoluties en hervormingen op uw bedrijfsstructuur en internationale activiteiten? Is dit de gelegenheid om uw activiteiten in het buitenland uit te breiden of uw structuur aan te passen? Neem contact op met uw accountmanager of met een van onze specialisten en ontdek of u goed voorbereid bent.

Deel dit artikel

Hannelore Durieu

Accountmanager International hannelore.durieu@vdl.be

Stephanie Vanmarcke

Team Manager International stephanie.vanmarcke@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.