/

/

persbericht | vandelanotte bundelt krachten met callens, pirenne, theunissen & co

In de pers
07 juli 2022

door Nikolas Vandelanotte

PERSBERICHT | Vandelanotte bundelt krachten met Callens, Pirenne, Theunissen & Co

Accountancy- en auditkantoren Vandelanotte en Callens, Pirenne, Theunissen & Co, de twee oudste onafhankelijke familiebedrijven in de sector, versmelten. De auditafdeling van de twee bedrijven wordt Callens Vandelanotte en Philip Callens wordt een familiale vennoot. “We vormen de perfecte match, niet alleen vanwege onze geschiedenis, maar ook dankzij de gedeelde visie en filosofie”, zegt CEO Nikolas Vandelanotte. “De integratie is ingegeven vanuit een betere dienstverlening van het gezamenlijk cliënteel. De wederzijdse expertises van de kantoren blijven centraal staan, met behoud van de lokale verankering en de familiale cultuur”, stelt Philip Callens.

Vandelanotte bundelt krachten met Callens, Pirenne, Theunissen & Co

Grootste onafhankelijke accountancy- en auditkantoor

Vandelanotte en Callens, Pirenne, Theunissen & Co, de twee oudste familiebedrijven uit de accountancy- en auditsector, versmelten. De auditafdeling van de twee bedrijven wordt Callens-Vandelanotte, die ook lid blijft van Crowe Global. Daarmee bevestigt en verstevigt Vandelanotte zijn positie op de markt als grootste onafhankelijke accountancy- en auditkantoor.

Afgelopen boekjaar klopte Vandelanotte af op een geconsolideerde omzet van 48 miljoen euro, een stijging van 20% in vergelijking met het jaar daarvoor. Samen met Callens, Pirenne, Theunissen & Co, dat afgelopen boekjaar een omzet van meer dan 10 miljoen euro omzet optekende, wordt een dienstengroep gecreëerd die lokaal verankerd blijft. Callens Vandelanotte groeit zo verder uit tot een uitzonderlijk onafhankelijk alternatief in de steeds sterker consoliderende markt. 

Doordat de twee bedrijven de handen in elkaar slaan, groeit het personeelsbestand van Vandelanotte daarnaast met 17 procent. Het bedrijf haalde in 2021 al de kaap van 440 medewerkers, een verdubbeling in acht jaar tijd. Met de integratie van Callens, Pirenne, Theunissen & Co zal Vandelanotte dit jaar op meer dan 540 medewerkers afkloppen.

Match in geschiedenis, visie en filosofie

Vandelanotte en Callens, Pirenne, Theunissen & Co hebben een sterke gelijkwaardige filosofie. Beide zijn het familiebedrijven met een lange geschiedenis. Vandelanotte werd in 1948 opgericht door Roger Vandelanotte. Nu staat met Nikolas Vandelanotte de derde generatie van het familiebedrijf aan het roer. Callens, Pirenne, Theunissen & Co werd in 1938 gesticht door Theo Pirenne, waarna schoonzoon Boudewijn Callens in 1973 toetrad. Vandaag zijn zowel Boudewijn Callens als Philip Callens, eveneens derde generatie, gedelegeerd bestuurders. Sinds 1982 is Baudouin Theunissen verantwoordelijk voor de uitbouw van het Franstalige cliënteel in Brussel en Wallonië. Het bedrijf is net zoals Vandelanotte hoofdzakelijk actief in de KMO-markt, en is bovendien ook sterk aanwezig in de non-profitsector, de zorgsector en bij overheidsinstellingen. 

Daarnaast zijn de kantoren complementair qua regio en taal. De versmelting zorgt er bovendien voor dat de lokale verankering kan worden versterkt, niet alleen in Vlaanderen met de twee hoofdkantoren in Kortrijk en Antwerpen, maar ook in het Frans- en Duitstalig gedeelte van België.

We zijn allebei ‘ondernemers voor ondernemers’, met een groot KMO-segment in de klantenportefeuille, en dragen de familiale waarden, persoonlijke aanpak met advies op maat en onafhankelijkheid hoog in het vaandel. Nikolas Vandelanotte , Vandelanotte

“Wij zijn enorm vereerd dat Callens, Pirenne, Theunissen & Co integreert in onze groep. We vormen de perfecte match, niet alleen vanwege onze geschiedenis, maar ook dankzij de gedeelde visie en filosofie”, aldus Nikolas Vandelanotte, CEO van Vandelanotte. “Zowel Vandelanotte als Callens, Pirenne, Theunissen & Co zijn ‘ondernemers voor ondernemers’, met een groot KMO-segment in de klantenportefeuille, en dragen de familiale waarden, persoonlijke aanpak met advies op maat en onafhankelijkheid hoog in het vaandel. In een markt die een sterke consolidatietrend kent, doet het deugd om onze twee familiebedrijven te laten samenkomen.”

We bundelen het beste van twee werelden en zullen zo elkaars expertise nog verder versterken. Philip Callens , Callens, Pirenne, Theunissen & Co

Dankzij de krachtenbundeling mag Vandelanotte Philip Callens ook als familiaal vennoot verwelkomen. Hij koopt zich in bij Vandelanotte en kijkt uit naar de integratie. “Met onze versmelting wordt het beste van twee werelden gebundeld. Het leidt dan ook geen twijfel dat wij elkaars expertises verder zullen versterken. We zijn klaar om met Vandelanotte verder te specialiseren in de sectoren die wij bedienen, gaande van KMO’s, internationaal cliënteel, non-profit tot de publieke en financiële sector”, aldus Philip Callens, gedelegeerd bestuurder van Callens, Pirenne, Theunissen & Co.

Op 1 oktober wordt de integratie tussen Vandelanotte en Callens, Pirenne & Co officieel. De 80 medewerkers van Callens, Pirenne, Theunissen & Co blijven allen actief bij Callens Vandelanotte.

Deel dit artikel

Nikolas Vandelanotte

Certified Auditor & Accountant nikolas.vandelanotte@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.