/

/

waarom u moet blijven open communiceren voor de continuïteit van uw onderneming

HR Oplossingen
16 juni 2022

door Veerle Cool

Waarom u moet blijven open communiceren voor de continuïteit van uw onderneming

Goede afspraken maken goede vrienden. Een gouden regel wanneer het om de interactie tussen mensen gaat. Het is ook een platina voorwaarde om een succesvolle organisatie te starten en vooral te behouden. Maar in de praktijk is dit soms makkelijker gezegd dan gedaan.

Waarom u moet blijven open communiceren voor de continuïteit van uw onderneming

Laat geen zaken onbesproken

Hoewel samenwerkende familieleden, vennoten, vrije beroepers vaak samen zijn, er een goede verstandhouding op nahouden en vlot operationele zaken met elkaar bespreken, blijkt een open communicatie over zaken die er écht toe doen vaak een issue. Gevoelige onderwerpen of cruciale topics – denk maar aan de eigen toekomstvisie, overdracht, associatie, persoonlijk engagement, onderlinge verwachtingen, etc – komen vaak te weinig aan bod. Maar de zaken onbesproken laten zorgt vroeg of laat voor wrevel. En dan blijkt een constructieve of verbindende aanpak niet zo evident meer te zijn.

Maak een charter op

Het loont dan ook de moeite om te anticiperen door fundamentele topics, die de toekomstige samenwerking en continuïteit van de onderneming op een bepaald moment in de weg kunnen staan, op voorhand transparant door te spreken.  Een charter moet hier dan de neerslag van vormen. Dit document dient enerzijds als leidraad om op terug te vallen, maar is anderzijds ook een dynamisch gegeven dat mee evolueert met de levensfasen van de onderneming.  Daarom raden we zeker aan om dit charter regelmatig eens opnieuw onder de loep te nemen. 

Meer en meer ondernemers en vrije beroepers zien het belang in van een goede samenwerking op managementniveau.  Daarom laten ze zich door ons, als neutrale en gespecialiseerde partner, begeleiden bij de voorbereidende gesprekken en het effectieve opstellen van een charter. Interesse? Neem gerust contact met ons via hr.solutions@vdl.be. We lichten onze aanpak graag vrijblijvend toe