GDPR & Cybersecurity

SOC Rapporten: ISAE 3402 en ISAE 3000

Steeds vaker besteden organisaties hun bedrijfsprocessen uit aan gespecialiseerde derde partijen, wat gepaard gaat met het delen van vertrouwelijke en persoonlijke informatie. Of het nu gaat om financiële transacties, medische gegevens, klanteninformatie of anderszins, deze uitbestedingen brengen uitdagingen met zich mee. Organisaties staan voor de taak om te navigeren door de toenemende risico's op datalekken, cyberaanvallen en evoluerende privacywetgeving.

System & Organisation Controls (SOC) Rapport

In deze complexe omgeving verwachten klanten, auditors, toezichthouders en andere stakeholders voldoende zekerheid over de controlemaatregelen die door de dienstverlener worden genomen. Hierbij wordt gestreefd naar de garantie van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van data en systemen met redelijke zekerheid.

Efficiëntie is van essentieel belang voor dienstverleners of derde partijen om geruststelling te bieden aan hun klanten en stakeholders. Met slechts één System & Organisation Controls (SOC) Rapport, zoals ISAE3402 of ISAE3000, kunnen alle relevante stakeholders volledig geïnformeerd worden over de genomen controlemaatregelen.

Wat kan Vandelanotte betekenen voor jouw onderneming?

  • ISAE 3402 (SOC1) certificering met focus op financiële rapporteringsrisico's en controles;

  • ISAE 3000 (SOC2) certificering met focus op risico's met betrekking tot veiligheid;

  • Beschikbaarheid, vertrouwelijkheid, integriteit en data privacy;

  • Kwalitatieve rapportage tegen een eerlijke prijs.

Vertrouw op onze expertise voor betrouwbare Third Party Assurance Rapportage. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij jouw organisatie kunnen helpen.

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.