Non-profit

Verenigingen & vzw's

Ben je actief in de non-profitsector? Dan kom je ongetwijfeld voor heel wat fiscale en juridische uitdagingen te staan. Jouw vereniging is dan ook maar al te vaak een kleine of grote onderneming, en deze moet professioneel gerund worden. Daarom volgt ons team van ervaren specialisten de vzw-wetgeving voor je op de voet. Zo kan je met een gerust gemoed aan de slag.

Zowel kleine als grote vzw’s, denk maar aan ziekenhuizen, zorgcentra, scholengemeenschappen, culturele organisaties of lokale overheden, kunnen bij Vandelanotte terecht voor een multidisciplinaire begeleiding op maat van hun organisatie.

Onze specialisten begeleiden je bij de boekhoudkundige verwerking en interpretatie van je cijfers en houden rekening met de belangrijke sectorgebonden vereisten en wettelijke verplichtingen, denk maar aan de VIPA-subsidiëring of de aangiften patrimoniumtaks en rechtspersonenbelasting. Maar ook wie tegen juridische of fiscale vraagstukken aanloopt, kan bij onze experts terecht voor een oplossing op maat. Wat bijvoorbeeld met de oprichting, de dagelijkse werking of de herstructurering van je organisatie? En welke fiscale impact brengt dit met zich mee?

Ten slotte vervullen onze auditors in heel wat grote verenigingen het mandaat van commissaris. Zij bouwden namelijk een bijzondere ervaring op in financiële audits en voeren deze vertrouwensfunctie dan ook met aandacht en uiterste precisie uit.

Zo kan je jou samen met jouw bestuurders en vrijwilligers focussen op wat écht belangrijk is: sociaal ondernemen.