Accountancy

Jouw dagelijkse boekhouding

Een goede accountant aan je zijde, dat is onbetaalbaar. Als ondernemer ben je wettelijk verplicht om je boekhouding bij te houden en alles correct te registreren. Naast een verplichting is het ook gewoon een must om zelf een goed inzicht te krijgen op je cijfers. Op basis van je resultaat kan je immers conclusies trekken uit het verleden en plannen maken voor de toekomst. Bij Vandelanotte verzorgen we jouw boekhouding van A tot Z en zorgen we voor de inschrijving op ons digitaal ondernemersplatform myVandelanotte.

Wij bewaken de balans.

De financiële administratie van je onderneming hoeft geen extra kopzorg te zijn. Vertrouw op onze accountants voor het uitvoeren van boekhoudkundige taken maar ook voor advies en begeleiding inzake investeringen en budgetten. Of je nu een eenmanszaak, vrije beroeper, kmo of grote onderneming bent: we ontfermen ons met de grootste zorg over volgende zaken.

Facturen boeken

Het verwerken van inkomende en uitgaande facturen is een van de belangrijkste, maar ook meest tijdsintensieve taken van je boekhouding. Door dit uit te besteden ben je er zeker van dat alles aan de wettelijke vereisten voldoet en kan je dus tijd en geld besparen.

Btw-aangifte

Aangiften in de vennootschapsbelasting (Biztax), rechtspersonenbelasting (Biztax) en personenbelasting (Tax-on-web) worden elk jaar complexer waardoor de kans op fouten stijgt. Wij begeleiden je bij deze aangiften zodat er geen fiscale optimalisaties verloren gaan. 

Wist je dat Belgische ondernemingen die btw betaald hebben op goederen of diensten in het buitenland deze btw niet kunnen recupereren via de btw-aangifte? Deze kan wel worden teruggevraagd via een VAT-refund verzoek. De uiterlijke datum hiervoor is steeds 30 september van het volgende jaar.  

Jaarrekening & balans

De jaarrekening is een verslag dat een overzicht geeft van de financiële situatie van je bedrijf. Dit moet elk jaar neergelegd worden bij de Balanscentrale van de Nationale Bank van België. Bij het opmaken van de jaarrekening moet je rekening houden met een aantal wettelijke bepalingen en stappen.

Fiscaal advies

Je kan natuurlijk ook bij ons terecht voor bijkomende fiscale vragen. Kleine vraag of groot fiscaal project? Aarzel niet om je vaste contactpersoon aan te spreken. Dankzij de wisselwerking met andere afdelingen kunnen we je op elk domein adviseren en hoef je niet bij verschillende personen of kantoren langs te gaan.


Neem je de boekhouding liever zelf in handen? Dat kan ook! Wij verzorgen graag het nazicht van jouw opgemaakte boekhouding, de opmaak van de jaarrekening en de controle van alle wettelijke formaliteiten.