/

/

nieuwe subsidie voor telewerk

Subsidies
09 september 2021

Nieuwe subsidie voor telewerk

Sinds 1 september wordt telewerk niet meer ‘aanbevolen’ of ‘verplicht’ vanuit de overheid. Toch kunnen we stellen dat telewerken ook na de coronacrisis een blijver is. Het wegvallen van het woon-werkverkeer en de grotere flexibiliteit qua tijdsindeling trekken steeds meer werkgevers en werknemers over de streep.

nieuwe subsidie voor telewerk vandelanotte

Toch is de situatie niet helemaal rooskleurig: intensief telewerken legt ook heel wat valkuilen op gezondheidsvlak bloot, zowel fysiek als mentaal. Zo gaan werknemers minder bewegen en vermindert ook het sociaal contact tussen de medewerkers. Er is dus nog wel wat ruimte voor verbetering om telewerk voor iedereen gezonder een aangenamer te maken.

Nu is er een nieuwe subsidie die dit mogelijk moet maken. Deze ondersteunt innovatieve bedrijfsprojecten die er op gericht zijn om de mentale én fysieke gezondheid van telewerkers te verhogen. De subsidie wil dus vooral de implementatie van gezonde telewerkinitiatieven ondersteunen en is niet bedoeld om een telewerkbeleid uit te werken. Deze initiatieven mogen nog niet gestart zijn en moeten tussen 1 december 2021 en 31 december 2022 plaatsvinden. Op vlak van financiële ondersteuning kan er maximaal het equivalent van 1 VTE toegekend worden.

Alle Vlaamse ondernemingen kunnen nog tot en met 30 september 2021 een aanvraag indienen. Voor meer informatie over deze subsidie kan u terecht bij onze subsidiespecialisten via subsidies@vdl.be. Zij geven u graag advies, kunnen uw dossier met u opstellen en staan in voor de verdere begeleiding.