/

/

tot 80.000 euro steun voor opleidingen over telewerk

COVID-19
08 maart 2021

Tot 80.000 euro steun voor opleidingen over telewerk

De aanhoudende coronacrisis weegt niet alleen zwaar door op werkgevers, maar ook werknemers moeten inspanningen leveren om zich aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’. Het thuiswerken brengt veel onduidelijkheden met zich mee, en het is vaak niet eenvoudig om de overgang van een fysieke naar digitale werkwijze vlot te maken. Veel werknemers zouden baat hebben bij extra opleiding rond het concept telewerken.

Tot 80.000 euro steun voor opleidingen over telewerk

Om duurzaam en werkbaar telewerken te stimuleren, lanceert het Europees Sociaal Fonds (ESF) daarom nu ook een nieuwe subsidie. Vlaamse ondernemingen kunnen deze subsidie aanvragen om een opleidingstraject te financieren, waarbij hun werknemers wegwijs worden gemaakt in het reilen en zeilen van telewerk.

Welke opleidingen komen in aanmerking?

De opleidingen kunnen de kennis van de werknemers over digitale communicatieplatformen bijschaven, hen aanleren hoe ze een verbinding met een VPN opzetten, hoe ze de centrale bestandsserver bereiken, enz. De opleidingen moeten overigens niet noodzakelijk enkel gericht zijn op louter digitale kennis. Ze kunnen ook gaan over online samenwerken, leidinggeven van op afstand, zelfregulerend werken, enz.

Subsidiebedrag

De kosten die deze opleidingen met zich mee brengen, kunnen voor kleine ondernemingen tot 70% gesubsidieerd worden en voor middelgrote en grote ondernemingen tot 50%. De maximale subsidie bedraagt in beide gevallen € 80.000.

Deadline

Tot en met 30 april 2021 kan u een dossier indienen. Onze subsidiespecialisten stellen graag met u uw dossier op en staan in voor de verdere begeleiding. Voor meer informatie kan u terecht bij subsidies@vdl.be.

Deel dit artikel

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.