/

/

haal uw internationaliseringsplannen uit de kast en ontvang tot 7 000 euro aan fit-steun

Subsidies
28 september 2020

Haal uw internationaliseringsplannen uit de kast en ontvang tot 7 000 euro aan FIT-steun

De coronacrisis liet de Vlaamse buitenlandse handel fors dalen. Met een daling van 7.5% bij het begin van de lockdown tegenover maart 2019, gaat het om de grootste daling sinds de crisisjaren. Om het tij te keren ontwikkelde Flanders Investment & Trade een corona-exitplan dat een antwoord biedt op de vele uitdagingen die de pandemie op vlak van internationaal ondernemen met zich meebrengt.

Haal uw internationaliseringsplannen uit de kast en ontvang 7 000 euro aan FIT-steun

De coronacrisis zet de export zwaar onder druk. Veel bedrijven kijken daarom nog wat de kat uit de boom om hun internationale plannen uit te rollen. Om deze afwachtende houding bij Vlaamse exportondernemingen te doorbreken, maakt de Vlaamse regering 3 miljoen euro aan steunmaatregelen vrij. Met de lancering van de tijdelijke steunmaatregelen “starterspakket internationalisering” en “bijzondere exportsteun” wil men zowel starters als mature bedrijven stimuleren om in actie te schieten, want naast het genereren van een cashflow is het vullen van een orderboek voor 2021 voor heel wat bedrijven in deze tijden een uitdaging.

UNIZO Internationaal & FIT staan klaar om de Vlaamse bedrijven maximaal te ondersteunen bij hun internationaliseringinspanningen met:

  •  Een starterspakket internationalisering
    Kmo’s die nog nooit eerder financiële steun van FIT ontvingen, kunnen één van de 150 starterspakketten ontvangen van 7.000 euro om te starten met export.
  • Een bijzondere exportsteun 
    Zowel kmo’s als grote ondernemingen die het afgelopen jaar minimum 20% van de totale omzet op export realiseerden en minimum 5 VTE op de loonlijst hebben staan tijdens de laatst neergelegde jaarrekening, komen in aanmerking voor de eenmalige exportsteun van 5.000 euro.

Interne personeelskosten komen niet in aanmerking, maar wel reis- en verblijfskosten naar aanleiding van het bezoeken van een leverancier of potentiële klant, het bijwonen van een beurs of het opzetten van een coronaproof demonstratie initiatief in het buitenland etc.

Bedrijven kunnen vanaf 5 oktober (7 uur) een volgnummer voor één van beide maatregelen aanvragen. Daarna heeft men nog 10 dagen de tijd om een dossier uit te werken. Enkel de kosten na datum van indiening kunnen meegenomen worden voor de steun. De maximale doorlooptijd voor een project binnen “starterspakket internationalisering” en “bijzondere exportsteun” is respectievelijk 9 maand en 6 maand.

Vraag nu meer informatie bij subsidies@vdl.be over hoe u deze steun op 5 oktober moet aanvragen.