/

/

trek nu volledig de digitale kaart!

19 augustus 2020

door Sofie Defraeye

Trek nu volledig de digitale kaart!

Met de nieuwe tijdelijke oproep ‘digitale transformatieprojecten’ biedt de Vlaamse overheid financiële ondersteuning voor kmo’s die willen inzetten op digitalisering.

Trek nu volledig de digitale kaart!

UPDATE: Deze subsidiemaatregel werd op 8 september 2020 vroegtijdig afgesloten wegens groot succes. Er kan dus geen nieuw dossier ingediend worden.


De digitaliseringsprojecten kunnen van toepassing zijn op al de aspecten van de bedrijfsvoering, gaande van hr en personeelswerving, levenslang leren, kwaliteitsvol werken, marketing, sales, productie, productontwikkeling, kwaliteitszorg, onderhoud...

Komt uw project in aanmerking?

De subsidie wordt toegekend voor het inkopen van externe kennis en expertise die u nodig heeft om een digitaal transformatieproject te kunnen opstarten. 

Het extern advies mag ten vroegste van start gaan de eerste dag van de maand die volgt op de maand van de indiening van de subsidieaanvraag. Bedrijven die de voorbije 12 maand een goedgekeurde kmo-groeisubsidie startten, kunnen niet deelnemen aan deze oproep.

Het project ondersteunt de omschakeling naar een digitale datagedreven onderneming en dient aan volgende kenmerken te voldoen:

  • het project kan zich richten op zowel producten, diensten als processen en de wijzigingen van het business model;
  • het project draagt bij tot de realisatie van de bedrijfsstrategie en/of is gerelateerd aan de kritische bedrijfsprocessen;
  • het project vertoont voldoende uitdaging waardoor de onderneming zich in de toekomst kan onderscheiden in de maar het project is geen investering/implementatie in kader van de normale bedrijfsactiviteiten of om mee te evolueren met de sector.

Hoeveel bedraagt de steun?

Kmo’s kunnen maximaal 50.000 EUR subsidie ontvangen:

  • voor de samenwerking met één of meerdere externe dienstverleners kan men rekenen op 50% met een maximum van €25.000
  • voor de eigen personeelsinzet bij de ondersteuning van de digitale transformatie kan men rekenen op een steun van 50% met een maximum van €25.000

De projectbegroting moet minimaal 20.000 EUR bedragen om in aanmerking te komen.

Wij helpen u graag op weg!

Heeft u als bedrijf ook de ambitie om digitaal te transformeren? Aarzel dan niet om ons te contacteren. In samenwerking met onze partner horsum kunnen we u gedurende dit traject van A tot Z begeleiden. Het Vandelanotte subsidieteam helpt u met het op tijd opstellen en indienen van een aanvraag, waardoor de kans op aanvaarding aanzienlijk wordt verhoogd. 

horsum begeleidt u vervolgens op het vlak van het uittekenen van nieuwe businessmodellen en de hieraan gekoppelde processen én identificeert samen met u uw digitalisatie- en rapporteringsnoden. Vervolgens zoekt horsum samen met u een passende partner voor de implementatie van uw digitaliseringsproject. Daarna bent u volledig klaargestoomd voor een digitale toekomst!

Deel dit artikel

Sofie Defraeye

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.