/

/

praat uw webshop ook met uw boekhouder?

07 augustus 2020

door Frederik Arnauw

Praat uw webshop ook met uw boekhouder?

Steeds vaker zien we dat webshops worden toegevoegd aan de verkoopkanalen van bedrijven. Door de coronacrisis zochten veel bedrijven hun toevlucht in kant-en-klare e-commerceplatformen zoals Shopify, Magento, WooCommerce… Terecht lag de eerste focus hier puur op het verkoopluik, zonder stil te staan bij het administratieve gedeelte dat komt kijken na de geslaagde verkooptransactie.

Praat uw webshop ook met uw boekhouder?

Loopt u ook periodiek met bestanden en lijsten uit uw webshops naar uw accountant? Deze zal op zijn beurt de lijsten verwerken in uw boekhouding, in het slechtste geval manueel, om u na een kwartaal het resultaat te bezorgen van uw harde werk. Na een half jaar wordt u dan ook nog eens bestookt met vragen over betalingshistorieken. Onze ervaring leert dat dit bij veel klanten tot onnodige frustraties leidt.

Om deze frustraties te vermijden, hielpen wij al vele tevreden klanten vooruit om de administratie na de verkoop te automatiseren. We beperken ons niet louter tot het doorsturen van facturen of dagomzetten maar koppelen meteen ook de betaalmodaliteiten. Op die manier geven we u extra ruimte om te focussen op wat voor u echt belangrijk is, uw business. Het ontzorgen van onze cliënten heeft dan ook onze hoogste prioriteit. De afdeling Strategic Business Solutions monitort continu de markt en gaat in dialoog met ontwikkelaars om uw individuele accenten te leggen en u een duidelijk en accuraat beeld te geven over uw activiteiten.

Klaar om uw administratie van uw webshop te optimaliseren of een eigen webshop op poten te zetten? Contacteer dan één van onze specialisten van Strategic Business Solutions via contact@vdl.be.

Lees meer: WHITEPAPER | Starten met een webshop? De belangrijkste do's-and-dont's op een rij

Deel dit artikel

Frederik Arnauw

Team Manager Strategic Business Solutions frederik.arnauw@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.