/

/

eenmalige vlaamse compensatiepremie van 3.000 euro voor ondernemers met zwaar inkomensverlies

COVID-19
01 april 2020

door Veerle Cool

Eenmalige Vlaamse compensatiepremie van 3.000 euro voor ondernemers met zwaar inkomensverlies

Vlaams minister-president Jan Jambon maakte deze middag in een persconferentie bekend dat er een eenmalige premie van 3.000 euro komt voor bedrijven die van de overheid niet moesten sluiten, maar in de periode van halfweg maart tot eind april wel een serieuze terugval van hun omzet zien.

Eenmalige Vlaamse compensatiepremie van 3.000 euro voor ondernemers met zwaar inkomensverlies

Wie aantoont dat zijn omzet in vergelijking met vorig jaar in deze periode minstens 60 procent lager ligt, zou op deze premie aanspraak kunnen maken. Zo zouden onder andere bedrijven in de entertainmentsector, kinesitherapeuten, tandartsen en schilders in aanmerking kunnen komen voor deze compensatiepremie.

De premie zou tevens gelden voor wie in bijberoep werkt en sociale bijdragen betaalt zoals iemand met een hoofdberoep. Voor wie geen sociale bijdragen betaalt, zou het gaan om een premie van 1.500 euro, voor zover men minder dan 80 procent in hoofdberoep is tewerkgesteld.

De compensatiepremie zou aangevraagd kunnen worden via een toepassing bij VLAIO. Over een concrete timing of modaliteiten is verder nog niets bekend.

Van zodra er meer informatie beschikbaar is, houden wij u uiteraard op de hoogte. Toch al concrete vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager of met een van onze specialisten via corona@vdl.be.

Deel dit artikel

Veerle Cool

Senior Manager HR Solutions veerle.cool@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.