/

/

btw en samenwerken in de (para)medische sector: bent u er klaar voor?

Medici
18 december 2019

door Griet Pelgrims

Btw en samenwerken in de (para)medische sector: bent u er klaar voor?

Steeds meer (para)medici kiezen voor een samenwerkingsverband, zodat ze de kosten kunnen delen. Zo kunnen (para)medici samen investeren in een gemeenschappelijk kabinet, een gedeeld onthaal of zelfs een schoonmaakcontract. Daarnaast kan samenwerken ook interessant zijn bij de aankoop van medische apparatuur. Maar hoe zit het dan precies met de btw? 

Meer weten? 

Onze specialisten leggen het in dit artikel nog eens in detail uit. Wij raden u bovendien aan om uw huidige samenwerkingsverband af te toetsen aan deze nieuwe circulaire en om na te gaan of er aan de voorwaarden voor vrijstelling is voldaan. Indien dit niet het geval is, moet u ten laatste tegen begin 2020 de btw-formaliteiten opstarten. Onze specialisten in de medische sector ondersteunen u graag bij deze analyse. Heeft u vragen over deze circulaire of over samenwerkingsverbanden in de medische sector? Neem dan contact met ons op via contact@vdl.be.

Griet Pelgrims gaat in gesprek met dokter Tom over de problematiek van de btw en de associaties. Vanaf 2020 moeten (para)medici die in een samenwerkingsverband werken, mogelijks btw betalen op de kosten die ze op dit moment onderling verdelen. Wie de btw wil vermijden, moet aan een aantal voorwaarden voldoen. En die zet collega Griet maar al te graag op een rij.

Btw en samenwerken in de (para)medische sector: bent u er klaar voor?
Deel dit artikel

Griet Pelgrims

Certified Tax Accountant griet.pelgrims@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.