/

/

joke schauvlieghe maakt subsidies vrij voor ontharding

Subsidies
05 oktober 2018

door Anneleen Wydooghe

Joke Schauvlieghe maakt subsidies vrij voor ontharding

Met de projectoproep ‘Proeftuinen ontharding’ wil Joke Schauvliege, Vlaams Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, initiatieven en inspanningen rond ontharding stimuleren en ondersteunen.

Joke Schauvlieghe maakt subsidies vrij voor ontharding

Wie ruimte vrijmaakt om daarop groen te planten, kan rekenen op subsidies vanuit de Vlaamse overheid. Deze beslissing werd door Joke Schauvlieghe genomen in het kader van de betonstop. Er wordt vijf miljoen euro uitgetrokken om Vlaanderen verder te ‘ontharden’. Deze subsidies worden niet alleen uitgetrokken voor burgers, maar ook voor scholen, bedrijven en gemeentes.

Bedrijven die in Vlaanderen zijn gevestigd en die hierop willen inzetten, kunnen tot en met 9 november 2018 een subsidieaanvraag indienen. Die aanvraag kan tot 75 procent van de kosten dekken en kan maximaal 250.000 euro bedragen.  Projecten kunnen zowel op korte als op middellange of lange termijn gepland zijn.

Voorbeelden

Scholen of bedrijven die een speelplaats willen ontharden Gemeentes die een weg of plein willen ontharden Grondeigenaars die een gebouw van hun perceel willen verwijderen zodat deze plek weer doorlaatbaar wordt De herbestemming van bouwgrond of een uitbreidingsgebied naar een openruimtebestemming Gemeentes die een eigen subsidieregelement organiseren rond kleinere quick-win-onthardingsprojecten

Hebt u zelf plannen om te ontharden? Onze specialisten helpen u graag bij de aanvraag.

https://www.omgevingvlaanderen.be/ontharden