/

/

stijging accijnzen op diesel niet voor professionelen

03 januari 2018

door Nikolas Vandelanotte

Stijging accijnzen op diesel niet voor professionelen

In 2018 gaan de accijnzen op diesel nog maar eens de hoogte in. Op 1 januari werden immers niet alleen de tarieven geïndexeerd, ook het cliquetsysteem werd terug geactiveerd. Samen leidt dit tot de snelste stijging van de accijnzen op diesel ooit. Gelukkig kunnen professionele gebruikers sinds enkele jaren een groot deel van deze accijnzen terugvorderen via het systeem van de zogenaamde 'professionele diesel'. 

Stijging accijnzen op diesel niet voor professionelen

Om van dit systeem te kunnen genieten, moet u tot één van volgende categorieën van gebruikers behoren:

  • Vervoer van goederen, voor eigen rekening of voor rekening van derden, met voertuigen met een MTM van meer dan 7,5 ton;
  • Vervoer van personen met voertuigen van categorie M2 of M3;
  • Taxiondernemingen.

Valt u onder één van deze groepen, maar maakt u nog geen gebruik van deze regeling, dan loont het misschien de moeite dit alsnog te doen. De totale teruggave kan eind 2018 immers oplopen tot 0,30 euro per verbruikte liter diesel.

Voor meer informatie kunt u steeds contact opnemen met uw accountmanager of met één van onze specialisten via contact@vdl.be.

Deel dit artikel

Nikolas Vandelanotte

Certified Auditor & Accountant nikolas.vandelanotte@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.