/

/

btw recupereren op uw vakantiewoning?

16 januari 2018

door Dries Torreele

Btw recupereren op uw vakantiewoning?

Btw recupereren op uw vakantiewoning?

Het Hof van Beroep in Brussel oordeelde onlangs dat het ter beschikking stellen van een gemeubelde vakantiewoning vanaf nu aan btw onderworpen is wanneer bijvoorbeeld elektriciteitskosten en kosten voor schoonmaak en onderhoud doorgerekend worden aan de huurder.

Dit lijkt in eerste instantie geen goed nieuws. Deze beslissing betekent immers dat er bovenop de afgesproken prijs met de huurder nog btw moet worden aangerekend. Dit maakt het voor de huurder dus een pak duurder. Toch ontstaat er bij een dergelijke terbeschikkingstelling een recht op aftrek op de kosten die gepaard gaan met de verhuur van een vakantiewoning. Zo zou de btw op uitgevoerde schilderwerken, verbouwingswerken en dergelijke bijvoorbeeld gerecupereerd kunnen worden.

Rekening houdend met de vele landgenoten die een woning verhuren in de Ardennen, aan de kust of in onze grootsteden, kan deze nieuwe regeling dus voor heel wat eigenaars een aardige besparing betekenen.

Deel dit artikel

Dries Torreele

Certified Tax Advisor dries.torreele@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.