/

/

5 tips om duurzame betrokkenheid bij uw medewerkers te creëren

Business Solutions
20 juli 2022

door Tom Deloose

5 tips om duurzame betrokkenheid bij uw medewerkers te creëren

The war on talent is on! Daarom doet u als werkgever er best alles aan om uw medewerkers dicht bij u te houden. Maar hoe pakt u dit het best aan? In dit artikel geven we enkele tips mee.

5 tips om duurzame betrokkenheid bij uw medewerkers te creëren

U wilt de interne mobiliteit van uw medewerkers vergroten en hen de mogelijkheid geven om nieuwe horizonten te verkennen.  Hoe kan u hun skills screenen en versterken om beter gewapend en met succes een nieuwe functie op te nemen? Of uw onderneming is sterk gegroeid afgelopen jaren, maar het loonbeleid is niet mee gegroeid en u ziet de logica niet meer. Hoe ziet u door de bomen het bos als werkgever? En hoe houdt u uw medewerkers hiermee tevreden?

Bijna dagelijks buigt onze afdeling HR Solutions zich over deze vragen van onze klanten. Dit zijn belangrijke vragen en de antwoorden hierop zijn haast nóg belangrijker. Want als deze vragen onbeantwoord blijven, dan kan dit nefast zijn voor de motivatie van uw medewerkers op lange termijn. Een bedrijfsfeest organiseren of geschenk geven is goed voor de employer branding, maar echte motivatoren zijn het helaas niet. Daarom is het noodzakelijk dat de basis goed zit en u van daaruit vertrekt om duurzame betrokkenheid bij uw medewerkers te creëren. Hieronder vertellen we u hoe.

Transparante verloningsstructuur

Een transparante verloningsstructuur is noodzakelijk voor alle werknemers. Hierbij krijgen ze de autonomie om keuzes te maken en zelf hun loonpakket samen te stellen in het teken van zijn/haar persoonlijke situatie.

Voortdurend kunnen groeien

Een carrière is een voortdurend leer-en groeiproces. Daarom is het belangrijk om te tonen aan uw medewerkers wat de groeipaden zijn binnen het bedrijf. Deze moeten helder belichten wat de verschillende groeimogelijkheden in het bedrijf zijn en met welke skills je deze paden kan bewandelen.

Heldere organisatiestructuur

In een heldere organisatiestructuur is het duidelijk wat van wie verwacht wordt, welke resultaten men moet bereiken en waarom. Belangrijk hierbij is om te weten wat de essentiële communicatielijnen zijn binnen de onderneming.

Efficiënte overlegcultuur

Als werknemer goed kunnen overleggen met zowel de andere medewerkers als met de werkgever is cruciaal. Daarbij zijn uitdagende inspraak- en rapporteringsmogelijkheden ook van belang.

Een assessment gericht op de groei en ontwikkeling van uw medewerkers

Tijdens de evaluatie moet het duidelijk zijn waar de medewerker staat, wat de aanwezige talenten zijn, hoe hij/zij op bepaalde zaken nog kan verder groeien en welke vooruitzichten we kunnen aanbieden.

Heeft u vragen hierover? Ons HR Solutions team ondersteunt u graag tijdens dit proces.