/

/

/

jan van gils

Vennoot

Jan Van Gils

Certified Accountant

Profiel

Als Accountant-Belastingconsulent is Jan Van Gils verantwoordelijk voor de accountancy-afdelingen in regio Antwerpen, Brussel, Aalst en Zele.

Opleiding

Jan behaalde het diploma Bachelor Accountancy, met als optie Informatica, aan het Stedelijk Hoger Handelsinstituut in Turnhout. Daarnaast behaalde hij het Getuigschrift Financieel Management en behaalde hij de diploma's Expert Boekhouden en B.K.R. Auditor bij de Belgische Kamer der Rekenplichtige in Antwerpen, Bachelor in Economics en Master in Business Administration aan de Universiteit Hasselt. Daarnaast verwierf hij de titel van Accountant-Belastingconsulent aan het Instituut van Accountants en Belastingconsulenten (IAB). Jan blijft zich permanent bijscholen en behaalde diverse attesten op het vlak van accountancy, fiscaliteit, juridisch, HR, organisatieleer en IT aan UA Antwerpen, Belgische kamer der Rekenplichtige, Kluwer, Vlerick, U-Man en EHSAL.

Ervaring

Na zijn studies vatte Jan zijn loopbaan aan bij Kredietbank. In 1983 stapte hij over naar de accountancyafdeling van Janssen Pharmaceutica in Beerse. Bij Concordia Mail Benelux in Turnhout/Breda werd hij in 1986 hoofdboekhouder en in 1989 financieel directeur. Na het bekijken van de interne financiën, startte Jan in 1994 als vennoot en zaakvoerder bij First Accounting, Tax en Legal in Antwerpen. Jan heeft dit kantoor mee uitgebouwd tot een kwaliteitsvol fiscaal, juridisch accountantskantoor van 30 medewerkers. Eind 2015 vervoegde Jan zich bij Vandelanotte en werd hij er director van het kantoor in Antwerpen. Sinds begin 2017 is Jan Van Gils vennoot bij Vandelanotte en verantwoordelijk voor de accountancy-afdelingen in Antwerpen, Brussel, Aalst en Zele.

Overige professionele engagementen

Jan is lid van het Instituut van Accountants en Belastingconsulenten (IAB) en van het B.K.R. in Antwerpen. Daarnaast is hij sinds 2016 kwaliteitstoetser aan het IAB.

Voordrachten

Jan geeft heel vaak trainingen en bijscholingen over de eindejaarswerkzaamheden, de updating van CBN-adviezen, balanslezen voor niet-accountants. Hij was ook nauw betrokken bij de change BEF – EURO bij ING.