/

/

/

/

vandelanotte maakt de global mobility van decospan mee mogelijk

Getuigenis van een Klant

Vandelanotte maakt de global mobility van Decospan mee mogelijk

Iedereen kent de naam Decospan wel. Het bedrijf heeft allerlei oplossingen om hout te integreren in je interieur, van fineerpanelen tot houten vloeren, wand- en plafondpanelen, houten balkjes en nog veel meer. Het groeit sterk en heeft dus altijd wel vacatures openstaan. Om die ingevuld te krijgen, kijkt het meer en meer naar buitenlands talent. Voor de administratie die daarbij komt kijken, doet Decospan een beroep op de expertise van Vandelanotte.

Decospan

Met zo’n 950 ‘Decospanners’ in de hele Decospan-groep en verschillende sites in België, Frankrijk, Portugal, Kroatië en Tsjechië, is hr best een uitdaging. "Het grootste deel werkt in onze productie-eenheden. Ons external salesteam zit wereldwijd verspreid, van Shanghai tot New York”, duidt HR Director Evelien Vanden Brande. “Onze waarden zijn wat ons verbindt. We zorgen er ook voor dat iedereen op de hoogte is van de strategie en van lopende projecten. Minstens één keer per jaar komen onze external salesmensen naar België. Ook tussendoor zorgen we ervoor dat er incheckmomenten zijn, zodat we met hen kunnen connecteren.”

Decospan groeit, en daarvoor heeft het natuurlijk mensen nodig. “In tegenstelling tot veel andere bedrijven vinden we de juiste talenten nog steeds; we vullen de meeste vacatures in binnen de vooropgestelde termijn. Dat we een familiebedrijf zijn, de Family Business Award gewonnen hebben en sterk onze waarden benadrukken dragen daartoe bij. Ons product en ons verhaal zijn een rekruteringsmiddel geworden. Die authenticiteit werkt.”

De mensen van Vandelanotte kennen ons bedrijf door en door. Ze weten wat voor ons belangrijk is en waar we naartoe willen. Wouter Pattyn , Decospan

Specialist nodig

Gezien de internationale expansie, kijkt Decospan steeds vaker over de grenzen om bepaalde salesprofielen in te vullen. “We hebben al een aantal jaar verschillende Franse medewerkers op onze payroll. Ongeveer een jaar geleden zijn daar ook mensen uit Nederland en Hongarije bij gekomen.” Rekruteren, dat doet Decospan zelf via social media, specifieke rekruteringstools en spontane kandidaturen van mensen uit de sector. De administratie om iemand uit het buitenland aan te werven bleek een ander paar mouwen. “Je kan je wel inlezen of inwerken in de materie, maar als je dat maar één keer moet doen, kan je die niet ten volle beheersen’, vindt Evelien.

Het was een logische keuze om daarvoor Vandelanotte in te schakelen. “We werken al langer samen”, vertelt CFO Wouter Pattyn. “De samenwerking is gestart vanuit de auditfunctie van Vandelanotte. Later is daar ook een adviserende rol bijgekomen, bijvoorbeeld op het vlak van belasting, btw en boekhouding. Zo is een echte vertrouwensband ontstaan. De dienstverlening is altijd kwalitatief en professioneel. De mensen van Vandelanotte kennen onze onderneming door en door. Ze weten wat voor ons belangrijk is en waar we naartoe willen."

“Voor internationale payrolling heb je echt een expert ter zake nodig”, klinkt het. Vandaar dat ook op hr-vlak een samenwerking werd opgezet met Vandelanotte, dat de nodige contracten met buitenlandse werknemers opstelt. “Daarnaast zet Vandelanotte de payroll op en doet het taksberekening. De impact van zaken zoals een wagen of btw over de wagen, wordt voor ons als werkgever zeer duidelijk. Een echte onestopshop.”

Evelien en Wouter herkennen bij Vandelanotte de hands-on aanpak die ook Decospan kenmerkt. “Het gaat vooruit, dat hebben we graag. Ik heb ook maar één aanspreekpunt. Ze komt soms spontaan terug op openstaande zaken. Het ownership ligt zeer hoog”, zegt Evelien. “En als er eens iets minder vlot loopt, kunnen we daarover praten. Die transparantie en openheid komen in onze beide bedrijven terug. Dat is een grote plus”, vindt Wouter. “Je voelt trouwens ook dat Vandelanotte de laatste jaren sterk geïnvesteerd heeft om zijn expertise verder uit te breiden. Dat is een voordeel, want als wij groeien, hebben we een partner nodig die kan meegroeien."

De opgestarte dossiers met Franse, Nederlandse en Hongaarse werknemers lopen vlot. “We zijn nu actief aan het rekruteren in Duitsland. Daar zal wellicht een nieuw dossier opgestart worden. Ik weet: één telefoontje naar Vandelanotte, en dan komt dat in orde. Meer uitleg hebben ze niet nodig om te weten wat er moet gebeuren. En als in de lopende dossiers iets verandert – een wijziging in wetgeving bijvoorbeeld – zal Vandelanotte ons zeker contacteren. Het is een geruststelling een partner te hebben die proactief meedenkt”, besluiten ze.

Wil je ook klanten helpen groeien? Vind je ideale job bij www.werkenbijvandelanotte.be.

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Meer verhalen

Getuigenis van een Klant

Toen Frans Demey, de oudste van de drie broers, enkele jaren geleden de leeftijd van 65 naderde, begon de familie na te denken over de toekomst. “We besloten al snel om Vandelanotte in te schakelen als neutrale, gespecialiseerde partij”, vertelt Frans Demey.

Lees verder
Getuigenis van een Klant

Na jaren van organische groei wilden de stichters van VDV Advocaten hun advocatenkantoor verder uitbouwen. Ze beseften het belang van een degelijke ondersteuning en klopten aan bij Vandelanotte voor hun overdrachtstraject. Met succes!

Lees verder