Internationale vermogensplanning

Onze wereld wordt steeds internationaler, en dat voelen we ook in onze privélevens. Misschien heb je zelf wel een tweede verblijf in het buitenland, een partner met een andere nationaliteit, een buitenlandse bankrekening of verhuisden jouw kinderen naar het buitenland. Wat jouw persoonlijke of materiële raakvlak met het buitenland ook is, hou altijd rekening met de fiscale en juridische gevolgen van jouw beslissingen.

Bescherm jouw vermogen ook in het buitenland.

Weet je bijvoorbeeld in welk land jouw patrimonium getaxeerd wordt? Hoe vermijd je dubbele belasting? En wat met successieplanning? Elk land heeft zijn eigen regels als het gaat om schenkings- en successierechten. Om ervoor te zorgen dat je zorgeloos kan genieten, volgt ons team de internationale wetgeving op de voet en brengen ze jouw internationale verplichtingen in kaart. Zo weet je altijd wat je mag verwachten, ook als je situatie verandert.

Ons team helpt je graag bij:

  • de aankoop van jouw tweede verblijf;

  • de taxatie van jouw buitenlandse (on)roerende inkomsten;

  • successieplanning met buitenlands vermogen;

  • schenkingen van buitenlands vermogen of aan buitenlandse begiftigden;

  • ...

Interessant voor jou


Heb je een specifieke vraag? Dankzij onze samenwerking met internationale partners uit de Leading Edge Alliance, krijg je altijd een antwoord op maat. 

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.