GDPR & Cybersecurity
21 mei 2024

door Gorik Van den Bergh

WEBINAR NIS2/DORA: Faciliteer je compliance traject m.b.v. de juiste software

In de steeds complexer wordende digitale wereld zijn beveiliging en weerbaarheid van IT-systemen cruciaal voor zowel bedrijven als overheidsorganisaties. Twee belangrijke regelgevingen die recent zijn ingevoerd om deze aspecten te waarborgen, zijn de NIS2-richtlijn en de Digital Operational Resilience Act (DORA).

Voor zowel NIS2 als DORA is een matuur ICT-risicobeheer een basisvereiste. De introductie van NIS2 en DORA zijn dan ook een moment om de volwassenheid van jouw ICT-risicobeheerpraktijken opnieuw te beoordelen en de hiaten te identificeren om aan de nieuwe regelgeving te voldoen.

Ontdek tijdens ons NIS2/DORA webinar:

  • Hoe software je organisatie kan helpen bij het identificeren, evalueren en rapporteren van ICT- risico's, zonder tijdrovende spreadsheets.

  • Een manier om de ICT-risico's van derde partijen te beheren en hoe een slim auditmanagementsysteem je ondersteunt voor optimale compliance.

  • Efficiënt beheer, classificatie en rapportage van ICT-gerelateerde incidenten met software die deze processen stroomlijnt.

  • Praktijkvoorbeelden van hoe klanten software inzetten om te voldoen aan DORA/NIS2.

Het webinar gaat door op donderdag 20 juni van 13u tot 14u. Registreer je nu en bereid je organisatie voor op succesvolle naleving van NIS2 en DORA!

Over de sprekers

Gorik Van den Bergh - Vandelanotte

Gorik is verantwoordelijk voor de IT audit/advisory diensten binnen Vandelanotte. Hij ondersteunt organisaties met het opzetten van ICT-risicobeheer en het verbeteren van cybersecurity.

Joris Henrotay - Infoland

Joris werkt al meer dan 6 jaar in diverse commerciële functies bij Infoland, een Belgisch-Nederlands familiaal IT-bedrijf. Hij stelt vast dat er in elke organisatie marge voor verbetering is en dat slimme software kan helpen om nóg efficiëntere en veiligere producten en diensten te leveren.

Deel dit artikel

Gorik Van den Bergh

Certified Information Systems Auditor Gorik.VandenBergh@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.