/

/

detachering naar nederland: meldingsplicht vanaf 1 maart

27 februari 2020

door Hannelore Durieu en Bert Vandorpe

Detachering naar Nederland: meldingsplicht vanaf 1 maart

Detacheert u als werkgever uw werknemers naar het buitenland? Dan bent u wellicht al op de hoogte van de administratieve verplichtingen die in bepaalde landen gelden. Een van die formaliteiten is de voorafgaandelijke melding. De meldingsplicht geldt vandaag al in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Vanaf 1 maart is dit ook het geval voor Nederland.

Detachering naar Nederland: meldingsplicht vanaf 1 maart

In Nederland was er al geringe tijd sprake van een voorafgaandelijke melding. Het was echter wachten op de implementatie van een elektronisch platform. Dat is vandaag eindelijk het geval. Het elektronisch platform kunt u raadplegen via deze link.

Werkgevers en zelfstandigen die gevestigd zijn in de EER of in Zwitserland, moeten via dit platform voorafgaandelijk aan de werkzaamheden in Nederland bepaalde informatie doorgeven. Het gaat hier bijvoorbeeld om een omschrijving van de werkzaamheden, de verwachte duur van de werkzaamheden, de plaats van de werkzaamheden en de identiteit van de werknemers. De meldingsplicht geldt vanaf 1 maart 2020 voor alle detacheringen.

Heeft u vragen over de detachering van uw werknemers naar Nederland of naar een van onze andere buurlanden? Neem dan contact op met een van onze experts via contact@vdl.be.

Deel dit artikel

Hannelore Durieu

Accountmanager International hannelore.durieu@vdl.be

Bert Vandorpe

Senior Advisor Tax bert.vandorpe@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.