/

/

/

/

vandelanotte helpt apotheek lamoot in de complexe wereld van sociale wetgeving

Getuigenis van een Klant

Vandelanotte helpt apotheek Lamoot in de complexe wereld van sociale wetgeving

De West-Vlaamse apotheek Lamoot heeft sinds zijn prille begin zeker niet stil gezeten. Over de decennia heen is er veel veranderd, met meer vestigingen en aanwervingen als gevolg. Om alle personeelszaken zo correct mogelijk te laten verlopen, doen ze beroep op de kennis en expertise van Vandelanotte voor hun payroll. En dat heeft hen nog geen windeieren gelegd. “We hopen op een lange samenwerking met Vandelanotte. Want zeg nu zelf, een familiale onderneming die samenwerkt met een familiale onderneming, dat is toch mooi?”, aldus Johan Lamoot.

Vandelanotte helpt apotheek Lamoot in de complexe wereld van sociale wetgeving

Eind jaren vijftig richtte vader Lamoot zijn eigen apotheek op in Vlamertinge. De apotheek groeide gestaag verder en breidde uit met extra personeel. Begin jaren negentig kwamen zoon Johan en zijn vrouw in de zaak. Enkele jaren later namen ze de apotheek over. Ze kregen de kans om te leveren aan rusthuizen en die vraag werd alsmaar groter. Bijgevolg besloot Johan Lamoot om verder te investeren en meer vestigingen te openen. Anno 2022 telt apotheek Lamoot 4 vestigingen in regio Ieper met een 25-tal medewerkers. 

Daarnaast is apotheek Lamoot niet zomaar een traditionele, fysieke apotheek maar zijn ze ook op de digitale kar gesprongen met een eigen webshop Homedi. Op deze manier willen ze een antwoord bieden op de grote ‘pharmaciereuzen’ die veel korting bieden, maar weinig advies. “Er zijn namelijk altijd gevaren verbonden bij het nemen van medicatie. Met Homedi willen we een totaaloplossing bieden en tonen dat een fysieke winkel en een online webshop hand in hand kunnen gaan: de klant wordt snel geholpen én hij/zij geniet van vakkundig en persoonlijk advies”, legt Johan uit. “De online shop moet een toegevoegde waarde zijn voor klanten die niet makkelijk in de apotheek geraken. Zo kunnen we ook snel een antwoord bieden op hun vraag.” Het woord ‘snel’ mag u letterlijk nemen: als u voor 15u bestelt, dan ontvangt u nog op dezelfde dag uw bestelling. En dat allemaal ecologisch verantwoord, want elke bestelling binnen een straal van maximum 15 km wordt naar de klant gebracht met de elektrische fiets of elektrische wagen.

Apotheek Lamoot is en blijft een echt familiebedrijf. Ook de kinderen van Johan, zonen Sebastiaan en Alexander en dochter Stephanie zijn actief in de zaak. En die samenwerking bevalt hen goed. “De samenwerking is leuk, er is veel vertrouwen in elkaar. We kennen elkaar door en door, dus we weten wat we aan elkaar kunnen vragen”, vertelt dochter Stephanie. Maar volgens Johan is er ook een keerzijde aan de medaille: “Sommigen denken dat wij het gemakkelijker hebben omdat we werken in familieverband. Dat is niet waar, wij moeten elke week alle gaten in de planning weten op te vullen. En dat is niet altijd even eenvoudig, wetende dat we een topservice willen geven van maandagmorgen tot zaterdagavond. Als familie moeten we ook iedere dag het goede voorbeeld geven aan de andere medewerkers. Verlof nemen op de mooiste zomerdagen zit er dus niet in voor ons. Het is belangrijk om daar een goed evenwicht in te vinden, zodat iedereen tevreden blijft”. Want de tevredenheid van de werknemers is ontzettend belangrijk voor vader en dochter. “We willen een omgeving creëren waarin er geen spanningen zijn en iedereen respectvol met elkaar omgaat. In deze uitdagende tijden hebben wij ook, en ik geloof dat andere ondernemingen dit ook moeten doen, aandacht voor anderstalige medewerkers. We willen dat iedereen zich thuis voelt bij ons.”

Verlof aanvragen, loonadministratie, … we willen alles correct doen, maar zijn zelf niet in deze wereld thuis. Gelukkig helpt onze Payroll contactpersoon Jolien ons goed op weg. Johan Lamoot , Apotheek Lamoot
Vandelanotte helpt apotheek Lamoot in de complexe wereld van sociale wetgeving

Om elke medewerker dezelfde voorwaarden te geven, is een betrouwbare HR-partner noodzakelijk. Daarom klopten ze aan bij Vandelanotte. “We deden reeds onze boekhouding bij Vandelanotte. Het vertrouwen was er, dus de overstap was snel gemaakt. Verlof aanvragen, loonadministratie, … we willen alles correct doen, maar zijn zelf niet in deze wereld thuis. De sociale wetgeving in België is dan ook erg complex. Gelukkig helpt onze Payroll contactpersoon Jolien ons goed op weg”, aldus Johan. Vader en dochter omschrijven de relatie met Vandelanotte als erg toegankelijk en betrouwbaar, met een persoonlijke touch. Ook de onafgebroken service weten ze te appreciëren: “Telkens we een vraag hebben krijgen we daar vrij snel een antwoord op. Zelfs in tijden van lockdown hebben we steeds op Vandelanotte kunnen rekenen. Wanneer één van onze medewerkers voor een lange periode afwezig is, reikt Vandelanotte steevast oplossingen aan die de continuïteit van onze onderneming blijven garanderen”, vertelt Johan. “Of we Vandelanotte zouden aanraden aan collega-apothekers? Absoluut!”

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Meer verhalen

Getuigenis van een Klant

Slagerij Dierendonck is een ambachtelijke slagerij met ambitie, en daar is zeker niet om gelogen. Raymond Dierendonck richtte samen met zijn vrouw de zaak op in 1970. Sindsdien is het uitgegroeid tot een gevestigd merk in België met 5 winkels, restaurant Carcasse en een versnijdingsatelier.

Lees verder
Getuigenis van een Klant

Vlaanderen is volop bezig met het hertekenen van de kaart van sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren. Op het terrein betekent dat: heel wat fusies. De sociale huisvestingsmaatschappijen !Mpuls uit Menen en De Leie uit Wervik smolten eind 2022 officieel samen. Een complexe operatie, waarbij de begeleiding van Vandelanotte onmisbaar was.

Lees verder