/

/

risico- en preventiebeheer

Risk Management

Risico- en preventiebeheer

Ondernemen is risico’s nemen. Succesvol ondernemen betekent echter berekende risico’s nemen. Om je met een gerust gemoed te kunnen focussen op jouw kernactiviteit, namelijk het uitbouwen van je onderneming, is het uitermate belangrijk dat je wordt bijgestaan op het vlak van risico- en preventiebeheer.

Insurance Audit

Het uitvoeren van een verzekeringsaudit bewees reeds in heel wat sectoren zijn nut. Of het nu gaat om een grote of middelgrote onderneming, een dokters- of managementvennootschap, iedere activiteit kent zo haar eigen uitdagingen en risico’s. Maar ook voor de openbare sector en voor vzw’s bieden wij ondersteuning op maat bij het aanbesteden van verzekeringscontracten. Zowel het uitschrijven, vergelijken als opstellen van het gunningsverslag komen hierbij aan bod. Ondernemingen die internationaal actief zijn, kunnen bovendien rekenen op een permanent coördinerende en controlerende ondersteuning.

Bij een verzekeringsaudit worden risico’s vanuit een volledig ander perspectief bekeken. Het gaat dan ook om meer dan alleen maar verzekeringscontracten. We vertrekken steeds vanuit de activiteit van je onderneming en vanuit de ondernemingsstructuur. Aan de hand van de bestaande risico’s wordt de actuele situatie volledig in kaart gebracht, en dat op maat van je bedrijf. Dankzij onze analyse krijg je een duidelijk overzicht van welke risico’s je moet verzekeren en welke je kan indekken of verminderen. Hierbij spelen zowel het contractuele als het preventieve een belangrijke rol. Aan de verzekeringscontracten zelf worden de nodige clausules toegevoegd. Zo ben je zeker dat de algemene voorwaarden geen onaangename verrassingen met zich meebrengen en kan je met een gerust gemoed aan de slag.

Jenga

Risk Prevention

Heb je een werknemer, arbeider of bediende op de payroll staan? Dan bent je door de welzijnswet verplicht om mogelijke risico’s voor je werknemers op te sporen en een interne of externe dienst voor preventie en bescherming op het werk in te schakelen. Hoe je dat precies doet, hangt af van de sector, de organisatiestructuur en de geldende risico’s binnen uw activiteit.

Het invoeren van een preventiebeleid is van groot belang voor je onderneming. Daarom bekijkt ons team van specialisten de werking van je onderneming steeds met een onafhankelijke blik. Dankzij onze begeleiding op maat, worden zowel de kennis als de praktijkervaring van interne en externe experts samengebracht. Zo verloopt de implementatie van oplossingen een stuk vlotter. En dat loont. Bij de opstart maken wij dan ook steeds een stappenplan op waarbij wij vertrekken vanuit het globaal preventieplan. Wanneer iedereen binnen de onderneming hierbij betrokken wordt, leidt dit zowel op korte als op lange termijn tot mooie resultaten. Dankzij onze hands-on implementatie van het wettelijke kader in combinatie met de risicobeheersing, kunnen wij dan ook een belangrijke meerwaarde betekenen voor jouw bedrijf én jouw medewerkers.

Interessant voor jou

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.