/

/

/

/

accountants- en auditkantoor vandelanotte viert 100ste verjaardag oprichter met extra verlofdag

Getuigenis van een Medewerker

Accountants- en auditkantoor Vandelanotte viert 100ste verjaardag oprichter met extra verlofdag

Kortrijk, 22 januari 2020 - Roger Vandelanotte, oprichter van gelijknamig accountants- en auditkantoor Vandelanotte, vierde afgelopen dinsdag zijn 100ste verjaardag. In 1948 ruilde hij een job als onderwijzer in om een eigen accountantskantoor op te richten. Sinds toen is er heel wat veranderd voor Vandelanotte en de accountingsector. “Hoewel hij niet meer voor het kantoor werkt, is hij zeker een gekend gezicht. We vinden het dan ook meer dan normaal om onze medewerkers deze verjaardag mee te laten vieren. Deze verjaardag laten we niet zo maar passeren”, licht Nikolas Vandelanotte, kleinzoon van Roger CEO van Vandelanotte, toe. Daarom trakteert Vandelanotte de meer dan 375 medewerkers op een extra vakantiedag.

Accountants- en auditkantoor Vandelanotte viert 100ste verjaardag oprichter met extra verlofdag

Oprichter Roger Vandelanotte viert honderdste verjaardag

Dinsdag 21 januari vierde Roger Vandelanotte, oprichter van gelijknamig accountants- en auditkantoor Vandelanotte, zijn 100ste verjaardag. In 1948 gaf Roger Vandelanotte zijn job als leerkracht op en besloot zijn eigen accountantskantoor op te richten. Een voor die tijd gewaagde maar vruchtbare carrièreswitch. In die tijd legde de fiscus steeds meer voorwaarden op, waardoor bedrijven inzagen dat er belangrijke informatie uit hun boekhouding kon gehaald worden. De oprichting van Vandelanotte was een succes en is uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Belgische accountingwereld.

Extra verlofdag voor meer dan 375 medewerkers

Het accountants- en auditkantoor wordt al drie generaties lang geleid door een Vandelanotte. “Waar mijn grootvader meer dan zeventig jaar geleden als zelfstandige begon, telt het kantoor nu meer dan 375 medewerkers. Vandelanotte is een echt familiebedrijf. Tot voor kort kwam mijn grootvader nog regelmatig eens langs op het hoofdkantoor in Kortrijk. Hoewel hij niet meer voor het kantoor werkt, is hij zeker een gekend gezicht. We vinden het dan ook meer dan normaal om onze medewerkers deze verjaardag mee te laten vieren. Deze verjaardag laten we niet zo maar passeren”, licht Nikolas Vandelanotte, kleinzoon van Roger CEO van Vandelanotte, toe.Ter gelegenheid van Roger Vandelanotte’s honderdste verjaardag trakteert het bedrijf alle werknemers op een extra verlofdag. De vakantiedag of “Rogerdag”, zoals de werknemers het noemen, mag gedurende heel het jaar op een dag naar keuze ingezet worden.

Digitalisering gooit accountingwereld om

“Vandelanotte is in de loop der jaren enorm geëvolueerd. Niet enkel van een klein kantoor op de benedenverdieping van het ouderlijk huis tot 9 vestigingen in België en Frankrijk; maar ook op vlak van dienstverlening”, verduidelijkt Nikolas Vandelanotte. Vandelanotte is uitgegroeid van een zuiver accountancykantoor gefocust op boekhouding en fiscaal advies naar een bedrijf met een brede waaier van diensten waaronder juridisch-, HR- en subsidie-advies.“We weten allemaal dat door de technologische revolutie, zoals digitalisering en AI, een deel van de klassieke accountingactiviteiten zal verdwijnen. De uitdaging zal zijn om net zoals in het verleden, deze veranderingen op te vangen door een verbreding van de dienstverlening”, concludeert Vandelanotte.

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Meer verhalen

Getuigenis van een Medewerker

Esma El Mahtouchi en Lieven Goossens hadden hun eerste dag bij Vandelanotte wellicht iets anders voorgesteld. Door het coronavirus beleefden ze die eerste weken namelijk vanop afstand, en niet vanop hun nieuwe werkplek. Collega’s leren kennen aan de koffiemachine werd vervangen door een videocall vanuit de woonkamer. Esma en Lieven vertellen graag hoe zij die eerste weken hebben beleefd.

Lees verder
Getuigenis van een Medewerker

Nico Demeyere startte zijn job bij Vandelanotte in volle coronatijd. Een bezoekje aan kantoor of een babbeltje met collega's zat er voor hem dus niet meteen in, maar dat deerde hem niet. Nico weet namelijk van aanpakken. Hij deelt graag met ons hoe hij die eerste weken heeft ervaren.

Lees verder