Vermogens- en pensioenplanning

Vermogens- en pensioenplanning

Hoeveel zal jouw netto aanvullend pensioen bedragen? Volstaat dit om de levensstandaard van jou en je gezin te behouden? En wat als je vroegtijdig komt te overlijden of arbeidsongeschikt wordt? Het zijn slechts enkele vragen waar je vroeg of laat ongetwijfeld bij stilstaat. Met pensioen gaan brengt namelijk heel wat veranderingen met zich mee, ook op financieel vlak. Omdat een goede voorbereiding het halve werk is, bieden onze specialisten je de nodige ondersteuning en advies.

Jouw vermogen in kaart brengen

We maken graag een gedetailleerde vermogensplanning op waarbij jouw volledige vermogen in kaart wordt gebracht: hoeveel onroerend goed bezit je bijvoorbeeld, wat is de waarde van je aandelen en hoeveel zijn je levensverzekeringen waard. Hoef je bijkomend te sparen voor jouw pensioen en indien ja, hoe kan dit zo fiscaalvriendelijk mogelijk gebeuren? Hoe hoog zijn je inkomsten en wat zijn je maandelijkse uitgaven? Aan de hand van jouw inkomsten en uitgaven gaan wij voor je na hoeveel kapitaal je nodig heeft om je huidige levensstandaard te kunnen aanhouden tot op het moment van overlijden. Is er een overschot dat eventueel al kan overgedragen worden aan de volgende generatie of dient er nog bijkomend gespaard te worden?

We leggen de pijnpunten bloot en werken vervolgens een langetermijnplanning uit die ervoor zorgt dat jouw vermogen optimaal opgebouwd is, zowel voor jouw eigen toekomst als voor die van de volgende generaties. Omdat de toekomst echter niet altijd te voorspellen is, houden wij steeds rekening met mogelijke kantelmomenten in je leven en de financiële impact op jouw vermogen. Zo geniet je voortaan van financiële gemoedsrust en kan je zorgeloos door het leven gaan.

Deel deze pagina

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.